Nye bilder skal tilbakevise Fidel Castros død

Kubanske statlige medier publiserte tirsdag morgen norsk tid de første bildene av Fidel Castro på nesten seks måneder.

Fidel Castro nye bilder

Bildene skal være tatt den 23. januar og viser Castro hjemme sammen med lederen av Cubas studentforening, Randy Garcia Perdomo. Castros kone er også med på bildene som er publisert.

Foto: HANDOUT / Reuters

Bildene er ment å kvele ryktene om den tidligere presidentens død, som har versert kraftig de siste ukene.

De viser den 88 år gamle Castro i blå treningsdrakt hjemme med lederen av Cubas studentforening, Randy Garcia Perdomo, og sin andre kone, Dalia Soto del Valle. De ble publisert i Det kubanske kommunistpartiet sin avis Granma, og andre statlige medier.

Ifølge artikkelen i Granma ble bildene tatt den 23. januar, fire dager før Castro annonserte i et brev at han støttet broren Raul Castros tilnærming til USA. Samtidig gjorde han det klart at han aldri har stolt på naboen i nord.

Artikkelen fortsetter under bildet

Castro nye bilder

Castro og Perdomo.

Foto: CUBADEBATE / Afp

Ikke vist seg offentlig på over ett år

Ryktene om Castros død har den siste måneden fått vann på mølla, etter at den tidligere presidenten ikke har vist seg offentlig siden 8. januar i fjor. Den aldrende kommunistlederen deltok da under åpningen av et kunstgalleri, ikke langt fra der han bor i den kubanske hovedstaden Havanna.

Han har likevel jevnlig ytret seg i skrevne uttalelser, som i oktober i fjor da han kommenterte Cubas bidrag i kampen mot ebola.

Kubanske myndigheter har siden Fidel overlot makten til sin bror Raul Castro i 2006 måttet avkrefte rykter om hans dårlige helse og død.

– De har tatt livet av meg mange ganger. Folkene som står bak disse spådommene, får meg til å le, som om døden skulle være dårlige nyheter for meg, sa Castro til venezuelansk fjernsyn i 2011.

SISTE NYTT

Siste nytt