NRK Meny
Normal

Nye bevis mot danske Peter Madsen

I dag blir det holdt et nytt rettsmøte hvor nye bevis om drapet på Kim Wall vil bli presentert. – Jeg har nytt materiale som jeg mener vil styrke saken, sier aktor Jakob Buch-Jepsen.

Peter Madsen

NYE BEVIS: Aktor vil presentere nye bevis som styrker teorien om at drapet på Kim Wall ikke var en ulykke.

Foto: Bax Lindhardt / AFP

Under rettsmøtet i København klokken 15.45 i dag vil aktor, Jakob Buch-Jensen, presentere nye bevis som han mener vil styrke teorien om at Peter Madsen (46) drepte Kim Wall (30).

Deler av den endelige obduksjonsrapporten og funn på Peter Madsens datamaskin vil bli lagt fram i retten.

– Vi kan forvente ny informasjon. Men hvilken informasjon det handler om kan jeg ikke si på forhånd, sier aktoren til svenske Aftonbladet.

– Jeg har nytt materiale som jeg mener vil styrke saken, sier han videre.

Den danske oppfinneren er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall. I august erkjente han likskjending av Kim Wall, som var på reportasjeoppdrag i danskens egenbygde ubåt UC3 Nautilus, da hun mistet livet.

Madsen har vært varetektsfengslet siden 12. august.

Han nekter straffskyld for drap, og krever å bli løslatt.

Tror ikke det var en ulykke

Peter Madsen

I Danmark er Peter Madsen mest kjent under navnet «Rakett-Madsen». Den store drømmen hans var å skyte seg selv ut i verdensrommet i en hjemmelaget rakett.

Foto: Niels Hougaard / AP

Madsen forklarte først at han hadde sett Wall i land ved Refshaleøen, der turen hadde startet. Senere kom han med en ny forklaring, der han hevdet at drapet på Kim Wall var en ulykke.

Han har innrømt at han dumpet den svenske journalisten til havs etter at hun fikk en 70 kilo tung jernluke i hodet.

– Det er en løgn, sier Buch-Jepsen.

Aktoren og politiets teori er at Madsen drepte Kim Wall før han kuttet kroppen hennes og dumpet det i havet for å unngå bevis.

Avkappede lemmer

Torsdag 10. august reiste Madsen ut fra København i sin privatbygde ubåt UC3 Nautilus. Med på turen var den svenske journalisten Kim Wall (30), som skulle lage en reportasje om ubåtkapteinen for et amerikansk magasin.

I løpet av natten ble Wall savnet av kjæresten. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt sør for København. Båten sank, og Madsen kom seg i land. De ble han pågrepet av politiet.

Peter Madsen og Kim Wall på Nautilus

Kim Wall ble fotografert i ubåttårnet like før hun ble sporløst forsvunnet. En og en halv uke senere ble deler av kroppen hennes funnet.

Foto: RITZAU FOTO

Politiet sine undersøkelser viste senere at båten ble senket med vilje.

En og en halv uke etter at journalisten ble meldt savnet, ble kroppen hennes funnet, uten armer, bein, og hode ved Amegar i København.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt