NRK Meny
Normal

Nye aksjoner i palestinske områder

Tre palestinere ble drept i kamp med israelske styrker i en flyktningleir på Gazastripen i dag morges. Tre andre ble drept i aksjoner på Vestbredden.

Israelske styrker i pansrede kjøretøyer krysset grensen mot Gazastripen før daggry i dag morges.

De møtte motstand fra væpnede palestinere i flyktningleiren Maghazi.

Tre palestinere, to av dem fra Hamasbevegelsens sikkerhetsstyrker, ble drept i skytingen, opplyser medisinske kilder.

Minst 20 andre palestinere ble såret, blant dem fem barn.

Offensiven fortsetter

Den israelske hæren bekrefter at de har en operasjon på gang i området, men vil ikke si noe om formålet med det siste raidet over grensa til Gazastripen.

Gaza har vært beleiret av israelske styrker siden væpnede palestinere tok en israelsk soldat til fange i et raid mot en militærpost 25. juni.

Nesten 90 palestinere, halvparten av dem fra væpnede grupper, har blitt drept siden Israel innledet sin offensiv. Israelske kampfly har også bombardert offentlige bygninger, bruer, veier og kraftstasjoner. Situasjonen for de 1,4 millioner palestinerne på Gazastripen er kritisk.

Aksjon på Vestbredden

Tre væpnede palestinere ble i tilleggg skutt og drept da israelske soldater gjennomførte en operasjon i byen Nablus nord på Vestbredden i dag, ifølge sykehuskilder.

Den israelske hæren bekrefter at den gjennomførte en operasjon i området. Ifølge sykehuskildene var soldatene på jakt etter medlemmer av Al Aqsa-martyrenes brigader, en væpnet fløy av det palestinske partiet Fatah.

Soldatene åpnet ild og omringet den palestinske selvstyremyndighetens lokale kontorer etter å ha ankommet i 30 jeeper, fulgt av to stridsvogner og tre bulldosere, melder kilder i den palestinske sikkerhetstjenesten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt