Ny voldtektsskandale i India

Fem menn er arrestert i India, siktet for å ha kidnappet og voldtatt en japansk student (23) gjentatte ganger i en periode på flere uker.

Demo voldtekt India

PROTESTER: Tidligere voldtektssaker har utløst masseprotester i India. Nå skal en ny kvinnelig turist ha blitt utsatt for gjentatte overgrep.

Foto: Tsering Topgyal / Ap

Den japanske kvinnen skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep siden 23.november i fjor.

Pallav Kanti Ghosh i Calcutta-politiet, sier til BBC at to av mennene, som skal være brødre, kontaktet den 23 år gamle kvinnen under dekke av å være turistguider da hun sjekket inn på et hotell i byens turistområde.

Snakket japansk

En av de to skal ha snakket japansk flytende, og tilbudt 23-åringen å ta henne med på sightseeing.

Kvinnen skal ifølge politiet først ha blitt voldtatt og ranet ved et feriested ved kysten, før hun ble overlevert til andre gjengmedlemmer nær et buddhistisk hellig sted som er mål for mange pilgrimer og turister.

– Overgrepene fortsatte deretter i flere uker, sier Ghosh.

Først 26.desember klarte kvinnen å komme i kontakt med det japanske konsultatet, etter at overgriperne satte henne på en buss i retning Varanasi, og kvinnen fikk kontakt med vennene sine, ifølge indiske medier.

Mistenker organisert virksomhet

Politiet mistenker at en organisert gjeng målrettet har oppsøkt kvinnelige turister.

Fem menn er til nå pågrepet, men politiet leter fortsatt etter flere mistenkte.

Flere kvinnelige turister har tidligere blitt utsatt for gjengvoldtekter i India. En dansk kvinne ble angrepet for et knapt år siden da hun gikk seg bort etter et museumsbesøk, og en sveitsisk kvinne ble utsatt for gjengvoldtekt da hun og mannen hennes var på sykkeltur i landet i mars 2013.

Den brutale gruppevoldtekten av en annen 23-åring, en indisk kvinne på en buss i New Dehli i desember 2012, utløste masseprotester og krav om dødsstraff i India. Kvinnen døde på sykehus etter de bestialske overgrepene.

Stadig flere voldtektssaker blir anmeldt i India, og lovgivningen har blitt strengere, uten at dette foreløpig har hatt noen dokumentert virkning, ifølge BBC.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt