Ny problemdag for British Airways – passasjerene raser

En lang rekke avganger med det britiske flyselskapet ble innstilt også i dag. Kundene frykter de blir sittende med regninga.

British airways

KAOS: Midt i langhelga gikk datasystemene til British Airways ned for telling. Også i dag har det vært en rekke kanselleringer.

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Etter fullstendig kollaps lørdag da samtlige flyvninger ble innstilt, har British Airways klart å komme seg på vingene igjen i dag.

Likevel har minst 60 flyvninger fra Heathrow blitt kansellert på grunn av dataproblemene som skapte kaos midt i langhelga for britiske flypassasjerer.

– Vi tror årsaken til dataproblemene var et problem med strømforsyningen og har ingen grunn til å tro at det var et hackerangrep, sier flyselskapets direktør Alex Cruz til nyhetsbyrået Press Association.

Billettrøbbel

Selskapet håper å være tilbake i normal drift i løpet av mandag, som også er fridag i Storbritannia.

British Airways har tilbudt passasjerer som ønsker det å booke om billettene til en senere dato eller få pengene tilbake.

De som likevel har hatt behov for å gjennomføre reisen til oppsatt tid, har fått problemer.

Dersom passasjerene booker seg inn hos et annet selskap på eget initiativ, er det også på eget ansvar. Og ifølge The Independent har passasjerene fått beskjed om at de da må få utgiftene dekket av reiseforsikringen og ikke selskapet.

Laster Twitter-innhold

En av passasjerene lufter frustrasjonen sin på Twitter og skriver:

«British Airways har allerede nektet å refundere billetter du har booket selv fremfor å stå i deres kø i 11 timer».

Datakrasj for sjette gang i år

Avisen har snakket med Mark Dillingham som måtte bruke 1000 pund på en ny billett hos Lufthansa da flyet hans ble kansellert.

– Betyr dette at vi taper pengene siden det var umulig å komme i kontakt med British Airways? Vi kom oss ikke inn på terminalen og telefonlinjene var stengt, sier Dillingham.

Passasjerer som har tur-retur-billett hos selskapet kan også få problemer dersom de har byttet til et annet selskap på utreisen. Da kan de oppleve at hjemreisen deres med British Airways er kansellert.

Dataproblemene oppstod ved 12-tiden lørdag formiddag da selskapets nyinnkjøpte it-system kollapset for sjette gang i år-

Selskapets administrerende direktør Alex Cruz beklager i en video overfor de rammede passasjerene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt