Protester etter ny politiskyting i St. Louis

En politimann som ikke var på vakt, skjøt og drepte en 18-åring som ifølge politiet avfyrte skudd først i St. Louis i Missouri i USA onsdag.

18-åring skutt og drept av politiet St. Louis

Demonstranter og pårørende samlet seg på stedet der 18-åringen ble skutt av politiet onsdag.

Foto: David Carson / Ap

18-åringens pårørende hevder imidlertid at tenåringen var ubevæpnet, skriver St. Louis Post-Dispatch.

Den 32 år gamle politimannen var iført politiuniform, men han var på jobb for et sikkerhetsselskap da han forsøkte å stanse en mistenkt som flyktet til fots, ifølge talsperson Schron Jackson i St. Louis-politiet.

Avfyrte 17 skudd

Den svarte 18-åringen skal ha havnet i et basketak med den hvite politimannen. Ifølge visepolitimester Alfred Adkins avfyrte han først et skudd mot politimannen, som så svarte med å avfyre pistolen sin 17 ganger mot den 18 år gamle mannen, ifølge CNN.

Politimannen ble ikke skadd, og et våpen er beslaglagt på åstedet, opplyser politiet.

Kort tid etter skytingen samlet flere titalls personer seg ved åstedet, for å sperre trafikken i området. Flere av disse er pårørende, som hevder 18-åringen ikke holdt et våpen i hånden, men en sandwich.

– Han hadde en sandwich i hånden sin, og de trodde det var et våpen. Det er akkurat som med Michael Brown, sier 23 år gamle Teyonna Myers, som sier hun er offerets søskenbarn.

Frykter blodbad

Hendelsen fant sted få kilometer unna byen Ferguson, som ble rammet av voldsomme protester i kjølvannet av at en hvit politimann skjøt og drepte den svarte 18-åringen Michael Brown i august.

Ifølge CBS St. Louis forbereder myndighetene i St. Louis seg på nye demonstrasjoner, dersom politimannen som skjøt ikke blir tiltalt. Reuters melder at myndighetene i St. Louis møtes så ofte som to til tre ganger i uken, for å planlegge mottiltak.

Neste måned blir det klart om det tas ut tiltale mot politimannen som skjøt Michael Brown. Ordføreren i St. Louis, James Knowles, sier til Reuters at han frykter at opptøyene vil spre seg langt utenfor byens grenser om politimannen ikke blir tiltalt.

Brown ble drept 9. august, men ifølge CBS St. Louis pågår demonstreres det fortsatt. En demonstrant sier han frykter konsekvensene, dersom politmannen ikke må møte i retten.

– Jeg tror at hvis han ikke tiltales, kommer man til å se et blodbad, sier Telf Poe.

– Det er mye eksplosiv energi her nå.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt