NRK Meny
Normal

Far til drapssiktet norskpakistaner pågrepet

I dag ble faren til en av de antatte gjerningsmennene etter trippeldrapet i Pakistan, arrestert, opplyser pakistansk politi til NRK.

Trippeldrap i Pakistan - gravplass i Gujrat

Tre anonyme graver på landsbygda i Pakistan. Her ligger to brødre og deres far, alle skutt i en blodig familiekonflikt.

Foto: IRAM ANSARI / NRK

De to antatte gjerningsmennene, en av dem en norskpakistaner, er ennå ikke pågrepet.

I dag ble imidlertid norskpakistanerens far arrestert, bekrefter politiet.

– Han var til stede i huset der to av drapene skjedde. Det viser etterforskningen så langt, sier stasjonssjef Saif Ullah Virk.

Vet ikke hvor norskpakistaneren er

To av drapene skal ha skjedd i huset som eies av mannens sønn, den etterlyste norskpakistaneren som nå er siktet for drap.

– Vi vet ikke hvor han er. Vi må få klarhet i om han har reist fra Pakistan. Så lenge det ikke er avklart, kan vi ikke etterlyse ham gjennom Interpol, sier stasjonssjefen.

Tre slektninger av de antatte gjerningsmennene fengslet, siktet for medvirkning til trippeldrap. Alle nekter straffskyld.

Over én uke etter drapene har det ikke vært noen kontakt mellom politiet i Oslo og pakistansk politi. Utenriksdepartementet henviser alle spørsmål som dreier seg om etterforskningen til Kripos, mens Kripos viser til Oslo politidistrikt.

Ber norske myndigheter legge mer press på Pakistan

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Commision i Pakistan mener norske myndigheter må legge mer press på Pakistan.

Organisasjonens leder har fulgt med på trippeldrapssaken og mener den er spesiell.

– At saken har sitt utspring i Norge er høyst uvanlig, så slik er det noe helt nytt at de mistenkte bor der og fjernstyrer det hele derfra, sier Zaman Khan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Zaman Khan, Human Rights Commission i Pakistan

Zaman Khan, leder ved klageavdelingen i Human Rights Commission i Pakistan frykter trippeldrapssaken ikke blir oppklart dersom ikke norske myndigheter legger press på Pakistan.

Foto: IRAM ANSARI / NRK

Etterforskningen han har sett i andre alvorlige saker, gjør at han frykter pakistansk politi ikke vil gjøre stort for å få oppklart drapssaken.

– Politiet foretar seg vanligvis ingenting med mindre man bestikker dem eller utsetter dem for politisk press. Hvis du er velstående og skyldig, er du hevet over loven, mener han.

Stasjonssjef Saif Ullah Virk avviser korrupsjon og understreker at pakistansk politi tar saken alvorlig.

Likevel mener Zaman Khan at norske myndigheter må legge mer press på myndighetene i Pakistan.

– Norske myndigheter må benytte diplomatiske kanaler for å sikre en uavhengig etterforskning, og at de skyldige bringes for retten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt