NRK Meny
Normal

Ny opposisjonspolitiker skutt

For andre gang på få dager er en opposisjonspolitiker drept i Kenya.

Vegsperring i Kisumu, Kenya
Foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Parlamentarikeren David Kimutai Too ble skutt og drept i Rift Valley nordvest for hovedstaden Nairobi torsdag formiddag. Han er den andre politikeren fra Orange Democratic Movement (ODM) som er drept denne uka.

Politiet sier det dreier som om et affektdrap, og at en mistenkt er arrestert. Opposisjonslederen Raila Odinga sier drapet var politisk motivert.

Nett-tv: Nytt politikerdrap

Odinga tror motivet for drapet var å redusere opposisjonens flertall i parlamentet.

For å komme den omfattende volden til livs, fortsetter meklingsforsøkene på det politiske plan.

Bakgrunn: Kenya fra håp til desperasjon

Forhandlere møttes

Forhandlere for presidenten og opposisjonen møttes for første gang etter at FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan tidligere i uka fikk hovedmotstanderne, Mwai Kibaki og Raila Odinga til å sette seg ned i samme rom.

Ingen av de to er med i dagens meklingsmøte. President Kibaki er i Addis Abeba på toppmøtet i Den afrikanske union (AU).

Særlig ansvar

Der er også FNs nåværende generalsekretær Ban Ki-moon. Han understreket i sin innledning det ansvaret Kibaki og Odinga har for å løse krisen i Kenya på fredelig vis.

Nærmere tusen mennesker er drept i en voldsbølge som har overrasket både landets innbyggere og utenlandske diplomater. De siste dagene har hevnangrepene mellom ulike folkegrupper spredt seg til nye områder, og faren er stor for at volden og splittelsen vil øke i omfang hvis ikke forhandlingene lykkes

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt