NRK Meny
Normal

Ny krigsfront sør i Libanon

De dødelige kampene fortsetter i Libanon i dag. Sør i landet ble enda en lyktningleir frontlinje i kampene mellom den libanesiske hæren og militante islamister.

Libanesiske soldater
Foto: ALI HASHISHO / REUTERS

 

To soldater og to islamister ble drept i løpet av natten i kampene ved Ain al-Hilwa, den største av Libanons tolv flyktningleirer.

Leiren ligger ved den sørlige byen Sidon.

I tillegg ble elleve andre personer såret, opplyser en militær talsmann.

 ettermiddag er det inngått en avtale som har fått slutt på kampene, men det er fremdeles spent. Kampene i nord fortsetter.

107 drept på seksten dager

Kampene startet da Jund al-Sham (Damaskus' soldater) avfyrte granater og skjøt med automatvåpen mot libanesiske soldater som er stasjonert rett utenfor flyktningleiren søndag kveld og inn i morgentimene i dag.

Samtidig fortsetter libanesiske soldater beleiringen av den Al Qaida-inspirerte militsen Fatah al-Islam i flykningleiren Nahr al-Bared nord i Libanon. Begge sidene lover å kjempe til siste mann.

I løpet av de seksten dagene kampene har vart har 107 mennesker blitt drept, de dødligste feidene i Libanon siden borgerkrigen mellom 1975 og 1990.

 

Libanesiske soldater bomber et hus på jakt etter en snikskytter

Libanesiske soldater bomber et hus på jakt etter en snikskytter.

Foto: BEN CURTIS / AP

400.000 palestinere i Libanon

For å hamle opp med opprøret i Ain al-Hilwa har hæren sendt inn pansrede kjæretøy og trappet opp sikkerheten i selve byen. Skolene er stengt, mange butikker er lukket, og trafikken går sakte.

Det fryktes nå at volden skal spre seg til flere av Libanons flyktningleirer, som tilsammen huser over halvparten av de 400.000 palestinerne som bor i landet. De fleste av dem lever i bunnløs fattigdom.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt