NRK Meny
Normal

Ny gruppe oppfordrer menn til å bestemme hva kvinner skal ha på seg

«Vær en mann og ikke la din kvinne gå ut med avslørende klær», heter den ene av to Facebook-grupper som krangler om hva kvinner bør ha på seg.

Burkakledd kvinne

En «ekte mann» er ifølge personene bak en ny Facebook-gruppe en mann som ikke lar kvinnene i familien gå ut uten å dekke seg til. Illustrasjonsfoto.

Foto: Stringer / Reuters

Ifølge personene bak Facebook-kampanjen som startet i Algerie denne uken, er det «ekte menn» som bestemmer hva kvinnene i familien skal ha på seg.

Facebook-siden «Vær en mann og ikke la din kvinne gå ut med avslørende klær» har fått flere tusen likes siden den ble opprettet for få dager siden, skriver BBC.

På siden deler menn vers fra koranen og publiserer bilder av kvinnelige familiemedlemmer kledd i konservative klær.

– Hijaben beskytter kvinnen

Noen av innleggene som er lagt ut sammenligner kvinner med objekter. Under et bilde av to slikkepinner, den ene innpakket, og den andre med åpen innpakning og dekket av maur, står det:

«Du kan ikke stoppe dem, men du kan beskytte deg selv».

De skriver videre at den islamske hijaben beskytter kvinner fra uønsket oppmerksomhet. På Facebook-siden er det også avbildet små barn med hijab.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Facebook-side rettet mot menn

Dette er et av bildene som er lagt ut på Facebook-gruppen «Vær en mann og ikke la din kvinne gå ut med avslørende klær».

Foto: Fra Facebook-side

Lagde mot-kampanje

Flere innbyggere i Algeries naboland Tunisia reagerer nå kraftig på Facebook-siden og har startet en mot-kampanje, «Den internasjonale dagen for mini-skjørt».

– Vi må kjempe mot islamistene som tar over, skriver Rachid ben Othman som opprettet gruppen.

«Miniskjørtet eksisterte i Tunisia lenge før sløret», skriver en annen.

En av de tunisiske kvinnene som er medlem av gruppen og som ikke ønsker å stå fram med navn sier til BBC at «Vær en mann»-kampanjen fornedrer kvinner.

Personene bak siden oppfordrer alle kvinner rundt om i verden til å gå med miniskjørt 6. juni, ment som et svar på «vær en ekte mann»-kampanjen i nabolandet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt