NRK Meny
Normal

Ny gjerningsmann ettersøkes i Brussel

Politiet ettersøker en ny gjerningsmann etter angrepet mot metroen i Brussel, ifølge den franske avisa Le Monde. Mannen skal ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer på metroen.

BELGIUM-BLAST/ A Belgian police officer stands guard outside the metro station of Maalbeek in Brussels

TERRORANGREP: Metrostasjonen Maelbeek ble angrepet av en selvmordsbomber tirsdag.

Foto: POOL / Reuters

Overvåkningsbildene viser at mannen har en stor bag med seg, og at han går sammen med Khalid El Bakraoui kort tid før angrepet ved metrostasjonen Maelbeek tirsdag, ifølge avisa.

Ifølge belgiske myndigheter sprengte Bakraoui seg selv om bord i et metrotog.

En av nyhetsbyrået AFPs kilder sier at Bakraoui ble observert snakkende med en mann som ikke gikk inn i togvognen sammen med ham.

To terrorister på frifot

Dermed skal to personer være på rømmen etter angrepene.

Belgiske myndigheter har fra før av etterlyst en mann som ble fanget opp av videokameraer sammen med de to som sprengte seg selv på Brussel lufthavn samme dag. Mannen var iført hvit jakke og hatt på bildet.

De to selvmordsbomberne på flyplassen er ifølge belgiske myndigheter Khalid El Bakraouis bror Ibrahim og Najim Laachraou, men det har vært knyttet usikkerhet til opplysningene om sistnevnte.

Najim Laachraou skal ha samarbeidet med Salah Abdeslam, som deltok i angrepet i Paris og ble pågrepet forrige uke.

Laster Twitter-innhold

Utvist to ganger fra Tyrkia

Ibrahim El Bakraoui, som sprengte seg selv på Brussel lufthavn tirsdag, ble utvist fra Tyrkia to ganger, sier en talsmann for tyrkiske myndigheter.

Onsdag sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at El Bakraoui ble pågrepet i Tyrkia og senere sendt til Nederland i juni i fjor. Ifølge talsmannen dro El Bakraoui så tilbake til Tyrkia, for igjen å bli utvist i august.

Tyrkiske myndigheter sier at El Bakraoui ble pågrepet på grunn av mistanke om tilknytning til terrorvirksomhet. Dette ble Belgia og Nederland advart om, ifølge Erdogan.

Jakter på medhjelpere

Myndighetene forsøker nå å finne ut om de mistenkte handlet alene, eller om de ble hjulpet av medlemmer av en terrorcelle.

Ifølge en talsmann for belgisk antiterrorpoliti, Paul Van Tigchelt, jobbes det på høygir med å avdekke et eventuelt nettverk rundt Brussel-terroristene.

– Innsatsen er høy. Det er fortsatt en rekke personer som muligens kan ha vært involvert i angrepene og som fortsatt utgjør en trussel, sier Paul Van Tigchelt.

Abdeslam i fengslingsmøte

Salah Abdeslam, som er utpekt som en av angriperne bak Paris-terroren, og som ble pågrepet i Brussel fredag, kan ha planlagt å delta i terroraksjonen før han ble tatt, opplyser en kilde i belgisk sikkerhetstjeneste til CNN.

Torsdag morgen fremstilles Abdeslam for varetektsfengsling. Frankrike ønsker ham utlevert fra Belgia, noe Abdeslam motsetter seg.

Abdeslams advokat, Sven Mary, skal ha blitt angrepet i Brussel-bydelen Forest tidligere i uken, ifølge avisen Le Soir.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt