NRK Meny
Normal

Ny flyplass stengt i Thailand

Demonstranter har blokkert og stengt enda en flyplass i Bangkok i Thailand.

Protest i Bangkok
Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP

Nyhetsbyrået AFP melder at enda en flyplass nå er stengt, ett døgn etter at hovedflyplassen måtte stenge.

Denne gang er det Don Mueang-flyplassen som er stengt etter at demonstranter har blokkert inngangen til flyterminalen. Don Mueang-flyplassen håndterer innenriksflygninger, og var den eneste Bangkok-flyplassen som holdt åpen inntil sent onsdag kveld norsk tid.

Alle fly til og fra den internasjonale flyplassen Suvarnabhumi er allerede innstilt, som betyr at flere tusen passasjerer er rammet - mange av dem er nordmenn.

Rykter

Demonstrantene krever at statsminister Somchai Wongsawat skal gå av, men statsministeren avviser dette. Han har i stedet kalt sammen til regjeringsmøte i dag i den nordlige byen Chiang Mai for å diskutere mulige tiltak mot demonstrantene.

Thailands hærsjef Anupong Paochinda ba onsdag om at det blir utlyst nyvalg og at nasjonalforsamlingen blir oppløst. Men ettersom Somchai nekter å etterkomme dette kravet, går det stadig flere rykter om at det kan komme et nytt militærkupp i landet.

Anupong har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt for hæren å gripe inn i den politiske situasjonen, men en militær kilde sier det foregår samtaler i forsvarsledelsen om muligheten for en inngripen.
Somchais svoger, Thaksin Shinawatra ble kastet i et kupp for to år siden.

Drept

En mann ble i går skutt og drept av regjeringstilhengere i Chiang Mai. Mannen drev en liten radiostasjon som var kritisk til myndighetene og tilhenger av Folkets allianse for demokrati (PAD).
Senere på dagen ble det kjent at en rettsbetjent et annet sted i byen ble banket opp av regjeringstilhengere fordi de trodde han støttet demonstrasjonene mot landet statsminister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt