Britisk avis: Politiet klare til å foreta pågripelser i Madeleine-saken

Politiet i Portugal sjekker bortføringen av Madeleine opp mot flere overgrep av britiske barn i Algarve, og jakter en konkret gjerningsmann.

Madeleine McCann, 3 år

Britiske Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Nå skal britisk politi gjøre ny etterforskning i Portugal.

Foto: Anonymous / AP

Politiet som etterforsker forsvinningen av da tre år gamle Madeleine McCann i Portugal i 2007, sier de er på jakt etter en mann som overfalt ni andre britiske jenter i Algarve i tidsrommet 2004 til 2006.

Et av ofrene for disse overgrepene var en 10 år gammel jente i Praia da Luz. Det samme stedet hvor Madeleine forsvant to år senere.

Kunngjøringen om den videre etterforskningen er den siste i en lang og kontroversiell jakt på den savnede jenta.

Ifølge den britiske avisen Daily Express sin forside som kommer ut torsdag, er etterforskerne som jakter Madeleines kidnapper i Portugal nå klare til å foreta pågripelser.

Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, ønsket nyheten velkommen tirsdag.

– Hva enn som må gjøres i Portugal, må gjøres så raskt og effektivt som mulig, sier foreldrenes talsmann Clarence Mitchell ifølge avisen.

Avventer godkjenning fra Portugal

Britisk politi er klar til å bistå etterforskningen på portugisisk jord og venter på en offisiell avtale med portugisisk politi senere denne uken skriver Skynews.

Saken har vært svært mye omtalt siden forsvinningen og foreldrene har hele veien vært svært aktive i media.

Politiet både i Storbritannia og Portugal har flere ganger tatt opp igjen etterforskningen på grunn av nye opplysninger.

Metropolitan Police Deputy Assistant Commissioner Martin Hewitt tror portugisiske og britiske offiserer kan komme i gang snart.

– Jeg er forsiktig optimistisk at vi i ikke altfor fjern fremtid skal få begynt arbeidet, sier han.

Madeleines forsvinning

Madeleine McCann var noen få dager unna å fylle fire år da hun forsvant fra familiens ferieleilighet i det portugisiske feriestedet Praia da Luz 3. mai 2007.

Hennes foreldre, Kate og Gerry, hadde forlatt Madeleine og hennes yngre tvillingsøsken Sean og Amelie, sovende mens de gikk til middag med venner på en tapasrestaurant i nærheten.

Kate McCann slo alarm på cirka klokken ti om kvelden da hun var innom for å sjekke at barna hadde det bra og oppdaget at Madeleine var borte. Vinduet på barnerommet var åpent ifølge CNN.

SISTE NYTT

Siste nytt