Hopp til innhold

Ny eksplosjon i Austin – to alvorlig skadd

To menn i 20-årene er skadd i en eksplosjon i Austin i delstaten Texas i USA, ifølge lokale myndigheter. Årsaken til eksplosjonen er ukjent.

Authorities maintain a cordon near the site of a reported explosion in southwest Austin

Politibetjenter på plass i Austin etter nok en eksplosjon.

Foto: Tamir Kalifa / Reuters

Mennene skal ifølge de lokale myndighetene være brakt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Skadene til mennene var alvorlige, men ikke livstruende. Tilstanden til de to er stabil, opplyser sykehuset der de får behandling til CNN.

Det er foreløpig ikke klart om hendelsen har sammenheng med de dødelige brevbombeangrepene som har funnet sted i delstaten de siste ukene. Totalt har to personer blitt drept og to skadd i tre angrep.

Ber folk «ikke røre noen pakker»

På en pressekonferanse oppfordret politisjef i Austin Brian Manley vil ikke si noe om årsaken til den siste eksplosjonen eller om den er relatert til de tre andre som har rammet byen.

Men han ber alle beboere innenfor en radius på 500 meter om å holde seg innendørs og «ikke røre noen pakker» og «ikke engang gå i nærheten av dem».

Politiet har nå sperret av området og intervjuer naboer og søker etter mulige vitner. Eksplosjonen var langt unna der de tre andre brevbombeangrepene rammet tidligere denne måneden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Deadly Package Explosion

Politiet har nå sperret av området. De har oppfordret folk i nærheten til å holde seg innendørs.

Foto: Nick Wagner / AP

Økte dusør

Med bare ti dagers mellomrom mistet to personer livet i Austin etter å ha mottatt mystisk post på døra, som viste seg å være bomber. Politiet tror det er en sammenheng mellom drapene og frykter at de kan være rasistisk motivert.

I løpet av natten har pakkene blitt plassert på dørmatten i boliger hvor de som bor der, er afroamerikanere. Pakkene er ikke blitt sendt med verken posten eller fraktselskaper som FedEx og UPS og har eksplodert når ofrene har åpnet dem.

Søndagens eksplosjon kom kun timer etter at myndighetene i Texas økte dusøren for å finne de ansvarlige bak de foregående angrepene fra totalt 50.000 dollar til 115.000 dollar.

Politiet i Austin får bistand fra det føderale politiet FBI og direktoratet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff (ATF) i etterforskningen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.

Donald Trump, som fortsatt sier han skal få slutt på krigen i Ukraina,

Trump snakket med Zelenskyj – lover å få slutt på krigen

Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Trump gjentar at han vil få slutt på krigen i Ukraina.

Demonstranter utenfor det statlige TV-byrået i Dhaka, 19. juli Her står fire mennesker i forgrunnen. En av de holder armene ut, og de bærer kjepper. I bakgrunnen ser en flere demonstranter og røyk.

Opptøyene eskalerer i Bangladesh: Regjeringen innfører portforbud og setter inn militæret

Studentopptøyene i Bangladesh har så langt krevd minst 105 menneskeliv. Fredag stormet demonstrantene et fengsel i hovedstaden Dhaka, og flere statlige nettsider er blitt hacket.