NRK Meny
Normal

Mange drept av minst 11 bilbomber i Bagdad

Minst elleve bilbomber har tatt livet av minst 51 mennesker i sjiadominerte nabolag i Iraks hovedstad Bagdad mandag morgen.

Bilbomber i Bagdad

En ung gutt ser på ødeleggelsene etter at en bilbombe gikk av i nabolaget hans.

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters

Politiet har ikke oversikt over tallet på sårede, men det skal være snakk om over 100. Ifølge irakisk politi var bilene med eksplosiver parkert ved markeder og parkeringsplasser.

Det dødeligste angrepet skjedde i den fattige sjiamuslimske bydelen Sadr City, et område som har vært sterkt rammet av bomber de siste månedene.

Al Qaida-gruppering

Ingen grupper har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepene, men ifølge nyhetsbyrået AP bærer de koordinerte bombeeksplosjonene preg av å være utført av Al Qaidas avdeling i Irak, Den islamske staten Irak.

De retter sine angrep mot områder der mange mennesker er samlet, som markedsplasser, kafeer og moskeer

– Krigen vår mot terror fortsetter. Mangel på skikkelig etterretning og regionale konflikter gjør situasjonen verre. Vi er nødt til å styrke vår innsats når det gjelder etterretning, sier talsmann Saad Maan til AP.

Angrep på begravelse

Angrepene i dag gjør dagen til den dødeligste i Bagdad siden 21. september. Da ble 104 mennesker drept i 21 ulike angrep i Sadr City, og de fleste drepte deltok i en begravelsesseremoni.

Også søndag var det flere angrep ulike steder i Irak. Blant annet gikk to selvmordsbombere til angrep i den relativt rolige kurdiske regionen i nord. 46 mennesker ble drept i disse angrepene.

Over 4500 mennesker er drept i bombeangrep i Irak siden april i år.

LES OGSÅ: Sunnier dreper «frafalne» sjiaer

LES OGSÅ: Mange drepne i bombehelvete i Bagdad i kveld

LES OGSÅ: Minst 35 drepne av bomber i Irak

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt