Ny arrestordre på Paul Watson

Hvalfangstmotstanderen Paul Watson (61) er igjen etterlyst over hele verden av Interpol, etter at han rømte fra Tyskland.

Paul Watson

Den canadiske miljøaktivisten Paul Watson er begjært arrestert etter en aksjon i 2002.

Foto: Michelle McCarron / Ap

Watson ble pågrepet i Frankfurt i mai, etter den forrige Interpol-etterlysningen. I juli stakk han av.

Watson ble løslatt av en tysk rett mot en kausjon på 250.000 euro, løfte om å melde seg til politiet to ganger per dag og ikke forlate landet - i påvente av beslutningen om han kan eller skal utleveres til Costa Rica.

Myndighetene i Costa Rica hevder at Watson og andre Sea Sheperd-aktivister satte et costaricansk kystvaktfartøy i fare da han forsøkte å hindre ulovlig haifiske utenfor Mellom-Amerika i 2002.

Mot slutten av juli ble det klart at canadieren, som går under betegnelsen «The Captain» hos sine tilhengere og medaktivister, ikke hadde meldt seg hos politiet.

Hans advokat sendte deretter retten et brev hvor han opplyste at Watson hadde reist fra Tyskland med ukjent mål.

Krigen i Sørishavet

Selv om canadieren er mest kjent for sin iherdige - og til tider aggressive kamp - mot japansk hvalfangst i Sørishavet, har de også andre aksjonsmarker, inkludert Norge.

Paul Watson i Sea Sheperd

Paul Watson i kjent positur. Han er sjefsveteranen blant miljøaktivistene.

Foto: Sea Shepherd Conservation Society / AP

For snart to år siden ble den lynraske speedbåten tilhørende Sea Shepherd «Ady Gil» senket av japanske hvalfangere i Sørishavet.

Da sa kapteinen på lynbåten Steve Irwin og Paul Watson at de japanske hvalfangerne har startet en konflikt som Sea Shepherd ikke kommer til å trekke seg fra.

De japanske hvalfangerne ble senere frikjent for å ha rent Sea Shepherd-skipet i senk.

Watson uttalte fra ukjent oppholdssted i forrige uke at Tyskland og Costa Rica har rottet seg sammen med Japan for å få stanset ham, som hevn for hvalkrigen i Sørishavet.

– Jeg befinner meg nå på et sted på planeten hvor jeg føler meg trygg, et trygt sted langt vekk fra renkefulle nasjoner som vender det blinde øyet til den utnyttelsen som foregår i våre havområder, sa Watson videre.

I dag gjentok organisasjonens daglige leder Susan Hartland at Costa Rica med sitt fornyede krav om arrest nok en gang går Japans ærend.

– Vi har kostet dem millioner av dollar og vist frem deres skam til verden fordi de nekter å stanse slaktingen av hvaler i et anerkjent reservat, skriver Hartland på organisasjonens nettssted.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt