Nusrafronten evakuerer sine baser

Gruppen som regnes som Al-Qaidas fløy i Syria sier i dag at de har evakuert sine baser i Idlib etter at de amerikanskledete angrepene startet bombingen denne uken.

Rester etter et ødelagt hus i Idlib etter USAs bombing

Innbyggere i den lille byen Kfredrian i Idlib ser på det som er igjen etter en av de amerikanskledede bomberaidene i natt har truffet et av husene i byen. Det er dette området Nusrafronten nå har forlatt.

Foto: ABDALGHNE KAROOF / Reuters

«Tusenvis av mennesker tilknyttet Nusrafronten og opprørsgruppen Ahrar al-Sham har evakuert sine baser», skirver også eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ber sivile holde seg unna

Den britiske gruppen som basere sin informasjon på aktivister inne i Syria skriver at Ahrar al-Sham har «bedt sivile om å holde seg unna deres baser».

En av Nusrafrontens viktigste kommandanter, tyrkiske Abu Yusef al-Turki, er blant de 50 jihadistene som ble drept da USA innledet luftkrigen mot islamistene i Syria tirsdag.

Et medlem av gruppen sier at mange medlemmer er triste som følge av tapet av Turki, og selv syriske statlige medier omtalte onsdag drapet på den 47-år gamle tyrkeren: «Han var den mest berømte snikskytteren i verden», skriver avisen Al-Watan.

Kurdisk by

Amerikanske jagerfly og bombefly gjennomførte i natt nye angrep mot Den islamske staten (IS) både på syrisk og irakisk side av grensen. De i alt fem angrepene ødela blant annet kjøretøy og våpen, ifølge amerikansk militære.

Det er også meldt om luftangrep ved den kurdiske byen Kobani, på arabisk Ayn al-Arab, som ligger nord i Syria like ved grensen til Tyrkia. Det raser harde kamper mellom IS-opprørere og væpnede kurdere i området, der over 100 landsbyer ligger øde etter at befolkningen har flyktet.

Ifølge SOHR kom flyene inn over grensen fra Tyrkia. Tyrkiske myndigheter sier imidlertid at verken tyrkisk luftrom eller amerikanske flybaser i Tyrkia har blitt brukt i luftangrep onsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt

Fortsatt stor fare for regjeringskrise i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det nå skal forhandles om prisfastsetning på nye utleieleiligheter. Ikke nok, sier Vänsterpartiets leder, som sier partiet kommer til å stemme mot regjeringen i Riksdagen mandag.