NRK Meny
Normal

NRA gir ut skytespill

Nøyaktig en måned etter skolemassakren i Newtown har våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) gitt ut et skytespill til Iphone.

Skjermbilde fra NRAs skytespill

Skjermbilde fra NRAs skytespill.

Foto: Medl Mobile/Itunes

Wayne LaPierre

NRAs visepresident Wayne LaPierre.

Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters

NRA har fått mye kritikk etter massakren på barneskolen Sandy Hook i Connecticut for en måned siden, der 20 barn ble skutt og drept.

Våpendebatten i USA har for alvor blusset opp igjen, og NRA står på sitt. Etter å ha lovet å bidra konstruktivt i debatten, tok visepresident Wayne LaPierre til orde for å bevæpne ansatte på alle skoler i USA.

Han la samtidig mye av skylda på voldelige dataspill og filmer. Nå har NRA gitt ut sitt eget skytespill, nøyaktig en måned etter Newtown-skytingen.

Appen «NRA: Practice Range» ble tilgjengelig til Iphone og Ipad i går, og inneholder en nyhetsstrøm og et skytespill som skal simulere våpentrening.

Skjermbilde fra NRAs skytespill

NRAs app kombinerer skytespillet med sikkerhetsråd og nyheter.

Foto: Medl Mobile/Itunes

Aldersgrense: Fire år

Ifølge NRA skal skytespillet «fremme sikkert og ansvarlig eierskap gjennom morsomme utfordringer og realistiske simuleringer».

Spillere får tilgang til ni forskjellige skytevåpen og tre skytebaner.

Spillet har en aldersgrense på fire år i Apples nettbutikk, og reaksjonene lar ikke vente på seg.

Tabloidavisen New York Daily News presenterer saken med overskriften «NRA spytter på gravene til Newtown-ofrene», og flere brukere kjefter på NRA i evalueringsseksjonen.

NRA har foreløpig ikke kommentert spillet, men utvikleren har ifølge CBS News presisert at spillet skal handle om våpensikkerhet.

Biden med nye våpenforslag

Joe Biden

Joe Biden leder det nye våpenutvalget.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Visepresident Joe Biden har fått jobben med å lede et tverrpolitisk utvalg som skal hindre nye skoleskytinger i fremtiden, og det er ventet at han vil overlevere utvalgets forslag til president Barack Obama i dag.

Ifølge Politico har Det hvite hus kommet frem til 19 tiltak som skal presenteres av Obama i løpet av uka.

Forslagene vil trolig innebære strengere bakgrunnssjekker og et forbud mot magasiner med høy ammunisjonskapasitet.

En ny meningsmåling fra amerikanske Gallup viser at andelen amerikanere som er misfornøyd med våpenlovene har økt med 13 prosent siden i fjor.

I kjølvannet av Newtown-massakren har USA også fått en antivåpengruppe. Organisasjonen ledes av den tidligere kongresskvinnen Gabrielle Giffords, som ble skutt i hodet for to år siden, og har fått navnet «Americans for Responsible Solutions» (ARS).

Les: Biden skal lede nytt våpenlov-utvalg
Les: Politiker og skuddoffer kjemper for strengere våpenlover
Les: New Yorks guvernør vil innføre strengere våpenregler

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt