NRK Meny
Normal

Norwegian kansellerer fly til og fra Florida

Flyselskapet Norwegian opplyser at de har innstilt flere flyvninger til Florida i USA, på grunn av orkanen «Irma».

Norwegian fra Sola

INNSTILT: Flere flyvninger til og fra Florida er innstilt, som følge av orkanen «Irma». – Sikkerheten til våre passasjerer og kabinbesetning kommer alltid først, skriver Norwegian.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Blant annet er flyvningen fra Oslo til Fort Lauderdale fredag 8. september innstilt. Også flyvingen fra Fort Lauderdale til Oslo samme dag er kansellert.

– Vi overvåker utviklingen av orkanen Irma nøye, og har regelmessig kontakt med vår representant i Florida for å vurdere sikkerheten i området, heter det på Norwegians nettsider.

Selskapet opplyser at berørte passasjerer vil bli oppdatert via SMS.

– Informasjon om spesifikke flyvninger er tilgjengelig på vår side om ruteinformasjon, og passasjerer som har spørsmål angående reiser kan kontakte vår kundeservice for hjelp, heter det videre.

Norwegian tilbyr personer som blir rammet av innstillingene til og fra Florida muligheten til å kansellere billetten og motta full refusjon eller å endre flybilletten gratis.

Videre opplyser de om at flyvningene fra Stockholm og Barcelona lørdag og fra Paris og København søndag innstilt.

– Sikkerheten til våre passasjerer og kabinbesetning kommer alltid først, skriver Norwegian.

Mistet flyet

NRK har vært i kontakt med noen passasjerer som skulle vært på det kansellerte flyet hjem til Norge på fredag.

Karin Smedbakken forteller at hennes eldste datter og en venninne har vært på en 10 dagers ferie i Miami, og at de skulle hjem igjen på fredag. Idag fikk de beskjed om at flyet deres var blitt innstilt.

– Jentene har hatt det fint i mange dager, men stormen Irma kom litt brått på, og i dag fikk de beskjed om at de måtte evakuere fra hotellet sitt og til et annet hotell i nærheten, sier Smedbakken.

Like etter at jentene fikk beskjed om dette, fikk de en kontrabeskjeden om å komme seg bort fra Miami.

– Resepsjonisten på hotellet sa at de burde dra så langt nord som mulig.

Laster kart, vennligst vent...

– Kaos på flyplassen

Venninnene, som skulle fly fra flyplassen Fort Lauderdale, har nå dratt til Miami international airport. En av jentenes far har prøvd å booke nye billetter fra Miami International Airport og til Norge, men med flere mellomlandinger.

– Billettene kostet 28.000 kroner for de to jentene, men de har ikke fått billettene enda. Det er kaos på flyplassen, sier Smedbakken, som hele tiden holdes oppdatert av datteren.

Til NRK sier presseansvarlig ved Norwegian, Daniel Kirchhoff, at de vil refundere kostnadene for eventuelle hotellopphold, og at de oppfordrer folk til å ta kontakt med sine forsikringsselskap angående sin reiseforsikringen.

– Passasjerer som trenger hjelp kan ta direkte kontakt med oss, enten via kundeservice, eller sosiale medier, sier han.

–​ Må følge lokale anvisninger

Norges generalkonsul i Houston, Morten Paulsen, sier til NRK at nordmenn i Florida må følge de anvisninger som gis av lokale myndigheter.

– Man må forholde seg til lokale myndigheter og det de sier. Etter hvert kan det komme en «hurricane warning», og da må man følge de anvisningene som er i forhold til evakuering.

– Vi har ikke noe eget apperant for nordmenn i Florida, informerer han.

Videre sier han at nordmenn i området må følge med på nyhetene og holde seg oppdatert på hva som skjer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt