Hopp til innhold

Norskeid skip kapret utenfor Oman

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det norskeide skipet MV Samho Jewelry er kapret av pirater rundt 350 nautiske mil sørøst for havnebyen Muscat i Oman.

Tankskipet seiler under maltesisk flagg, men er norskeid. Det har et mannskap på 21 burmesere, filippinere og koreanere om bord, ifølge EU NAVFOR.

Den 19.609 tonn store tankeren frakter kjemikaler.

Trym Otto Sjølie er daglig leder i Global Shipsholding 1, som eier skipet. Han sier tankeren er leid ut til koreansk selskap.

– Det vi har fått høre fra de som leier skipet, er at skipet ble kapret omtrent midt på dagen i dag, og at skipet har blitt liggende stille i påvente av beskjed fra kaprerne, sier han til NRK.

Han sier de dessverre ikke vet noe mer om situasjonen.

Dansk skip kapret

Lørdagens kapring kom tre dager etter at det danske fraktskipet MV Leopard ble angrepet av somaliske pirater i Arabiahavet.

Sjørøverne har siden forlatt skipet, og det er foreløpig ikke kjent hvor de fire filippinske og to danske besetningsmedlemmene befinner seg, skriver NTB.

Piratvirksomheten har tiltatt kraftig i farvannene utenfor kysten av Somalia de siste årene, og internasjonale krigsskip er satt inn i et forsøk på å begrense omfanget av problemet.

For øyeblikket holdes 29 skip og 693 gisler av sjørøvere utenfor kysten av Somalia, opplyser EU NAVFOR, som jobber med å eskortere og beskytte skip og bekjempe piratvirksomhet i Adenbukta og Indiahavet.

SISTE NYTT

Siste nytt