NRK Meny
Normal

Norske turister skadd i båtulykke i Thailand

Tolv norske turister er skadd i en båtulykke sør i Thailand. Utenriksdepartementet er ikke kjent med at noen av dem skal være alvorlig skadet.

Totalt 19 turister ble lettere skadd i et sammenstøt mellom to båter. Tolv av dem er nordmenn, resten er fra Belgia, opplyser politiet i landet.

Kl. 15:30 opplyser Utenriksdepartementet til NRK at de er kjent med båtulykken.

– Ambassaden arbeider med å ta rede på skadeomfanget. Så langt har vi ikke mottatt informasjon om at norske borgere skal være alvorlig skadet i ulykken, sier Astrid Sehl, pressetalsperson i Utenriksdepartementet.

Turistbåt kantret

Ifølge Bangkok Post, skal én person være alvorlig skadd. Det er ikke kjent hva slags nasjonalitet den hardt skadde er.

Den ene båten med europeiske turister kantret i sammenstøtet og båtpassasjerene ble kastet ut i vannet. De skal være reddet opp av vannet og er sendt til et lokalt sykehus, ifølge sjefen for Phang-Nga nasjonalpark, Vorapot Lomlin.

Dårlig sikt

Sammenstøtet skjedde ved kysten utenfor Phang-Nga-provinsen sør i Thailand, ikke langt fra en øy som ble brukt under filminnspillingen av James Bonds «The Man with the Golden Gun» fra 1974.

Det er regntid i Thailand og skal ha vært dårlig sikt i området.

Det var til sammen 36 turister og tre lokale passasjerer ombord i de to båtene. I denne ene båten var det 20 kinesiske turister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt