Norske turister i Hellas: Vanskelig å betale med kort

Forsikringsselskapene råder folk til å ikke ha med mye kontanter. Samtidig forteller mange Hellas-turister til NRK at grekerne ikke ønsker kortbetaling.

Familien Deilet på Kreta

KRETA-FERIE: Odd Emil, Anna Marie (16), og Julie (7) Deilet er på Kreta, der enkelte butikker gir rabatt for kontant betaling.

Foto: Privat

Det er ikke bare bare å gå med lommene fulle av euro på Hellas-ferie. Forsikringsselskapene dekker kun 6.000 kroner per familie og 3.000 per person dersom man skulle bli frastjålet på reise.

Så da skulle man kanskje tro at det sikreste er å betale med kort. Men det er svært vanskelig, forteller nordmenn i Hellas.

– På steder man skulle tro tar imot betaling med kort, og som sier de gjør det, som for eksempel på restauranter, sier de at de har tekniske problemer akkurat den dagen, sier Ida Marie (30) fra Oslo som befinner seg på Korfu.

Bekymrede grekere har tatt ut mye kontanter, og mandag er minibankene i Hellas helt stengt for grekerne. Norske turister kan fortsatt ta ut penger. De fleste nordmennene NRK har vært i kontakt med sier de har fått tatt ut penger, selv om enkelte minibanker har vært tomme.

Handlegate på Korfu

KORFU: Det er vanskelig å få betalt med kort, som her på Korfu, sier norske turister til NRK.

Foto: Privat

Får rabatt for kontanter

Odd Emil Deilet fra Nordkjosbotn er på Kreta, og sier ansatte både på hoteller og i butikker ber om kontanter.

– Vi var på apoteket i går, og da sa hun i disken at de hadde fått melding om å stoppe betaling med kort. Det var på et kjøpesenter med fine butikker, så det var litt overraskende, sier Deilet, som opplevde det samme i en klokkebutikk.

– Hun ville kun ha kontanter, men kunne gi avslag hvis vi betalte kontant, forteller Deilet.

Tre minibanker var tomme da han skulle ta ut penger i går.

– Til slutt fant jeg en minibank som sto litt gjemt bak en sykkelutleie. Jeg fikk ut kontanter der, og da strømmet folk til med en gang, forteller han.

Er din Hellas-ferie påvirket av krisen? Tips NRK på sosiale medier.

– Vanskeligere og vanskeligere

Lena Fossen med familie

LANG HELLAS-FERIE: Familien Fossen kom til Aten på onsdag 24. juni og skal være i Hellas til 19. juli. Foran: Lena (41), Marius (9) og Per-Christian (57). Bak: Magnus (15) og Hanna (17).

Foto: Privat

Lena Fossen fra Ås utenfor Oslo har vært i Aten siden onsdag. Hun har fortsatt mye igjen av Hellas-ferien. Hun skal videre til Zakynthos og Peloppones før hun returnerer til Norge 19. juli.

– Vi prøver å betale med kort der det lar seg gjøre. Men det blir vanskeligere og vanskeligere. De fleste forklarer det med at maskinen ikke fungerer, sier Fossen.

Lars Opstad fra Oslo forteller imidlertid at han har fått betalt med kort i den greske hovedstaden.

Laster Twitter-innhold

Flyr ned kontanter fra Norge

Morten Pettersen på ferie på Kreta

FÅR EURO-FORSYNINGER: Morten Pettersen fra Sarpsborg får kontanter sendt ned med venner fra Norge.

Foto: Privat

Morten Pettersen fra Sarpsborg ferierer på Kreta, og sier han er omgitt av tomme minibanker og butikker som ikke tar kort. I morgen kommer venner fra Norge med mer kontanter.

– På de restaurantene og de småbutikkene i området her er det helt umulig å betale med kort, sier han.

Øystein Strand fra Vadsø er også på Kreta, og har merket lite til krisen.

– Her går ting som normalt, men det var lite veksel på hotellet. Det virker som det er et behov for kontanter, sier Strand.

  • Her er lesernes egne bilder fra Hellas!
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt