Norske studenter blir i Kairo foreløpig

- Vi blir i Kairo foreløpig, selv om Utenriksdepartementet har skjerpet advarselen mot å reise til Egypt, sier den norske studenten Lars Petter Berg.

Kairo - demonstrasjoner

Utenriksdepartementet har skjerper reiserådet for Egypt, men de norske studene i Kairo reiser ikke hjem foreløpig.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Det nye reiserådet innebærer at UD fraråder alle reiser til byene Kairo, Alexandria, Luxor og Suez, noe som er en skjerpelse fra tidligere, mens UD oppfordrer nordmenn til også å unngå resten av landet, dersom reiser hit ikke er strengt nødvendige.

Nær kontakt med ambassaden

- Vi holder nær kontakt med ambassaden her i Kairo, og regner med å bli kontaktet dersom sikkerhetssituasjonen skulle bli uakseptabel, sier Berg.

Lars Petter Berg

Lars Petter Berg og de andre norske studentene i Kairo blir i den urolige byen foreløpig.

Foto: Privat

Det har vært en rekke eksempler de siste dagene på at utlendinger først og fremst pressefolk som har forsøkt å dekke de voldsomme opptøyene i Kairo er blitt angrepet og banket opp.

- Norske borgere i Egypt anmodes om å utvise aktsomhet, skriver UD i reiserådet.

- Vi er en gruppe norske studenter som holder sammen. De siste dagene har vi holdt oss unna Tahrirplassen på grunn av sammenstøtene. I dag har vi gått en tur på Zamalek-halvøya der vi bor. Vi traff en gruppe demonstranter som vi antar var regimets støttespillere, da gikk vi en annen vei, sier Berg.

Han sier at Mubarak-tilhengerne har funnet andre steder å demonstrere etter at soldatene grep inn for å hindre nye kamper på Tahrirplassen.

Holder sammen

De norske studentene tilbringer dagene sammen i påvente av at Det amerikanske universitetet skal starte undervisningen.

- For tiden er det fire av oss som spiser frokost sammen, handler, lager mat og går turer. Tre-fire andre har reist til Jordan på en kort ferie for å få forandring, sier Berg.

Han sier at universitetet etter planen skal åpne den 13. februar. Førstkommende søndag skal universitetsledelsen vurdere situasjonen, og da regner Berg med å få vite om den tidsplanen holder, eller om det blir en utsettelse.

- Etter det får vi vurdere hva vi gjør videre, sier Lars Petter Berg.

SISTE NYTT

Siste nytt