Norske soldater til Afghanistan

Norske spesialsoldater kan igjen bli sendt for å delta i NATO- oppdrag i Afghanistan. - De er NATOs beste verktøy, sier etterretningsoffiser Lars Thoresen.

Lars Thoresen
Foto: NRK

Flere kilder bekrefter overfor NRK at elitesoldatene har fått ordre om å gjøre seg klare til å dra.

- Spesialstyrker er et av de beste verktøyene NATO har i verktøykassen sin her i Afghanistan. Det er fordi de er spesielt trent for slike operasjoner, sier etterretningsoffiser Lars Thoresen i Kabul.

Det var i områdene rundt Kabul at Marinejegerkommandoen og Hærens jegerkommando utførte sitt forrige oppdrag. Det ble avsluttet i fjor sommer.

Video nsps_upload_2010_1_10_19_7_19_433.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nye oppdrag

Kilder i Forsvarsdepartementet og i Forsvarsstaben i Norge bekrfter overfor NRK at spesialstyrkene er i gang med å gjøre seg klare for nye oppdrag fra årsskiftet.

Oppgavene som spesialsoldatene igjen kan bli satt til å løse i Afghanistan kommer til å bli farlige og krever helt spesielle ferdigheter. Det kan være etterretningsoppdrag og å kartlegge og stanse selvmordsaksjoner og offensive krigsoperasjoner.

Men selv om norske spesialstyrker har fått beskjed om å holde seg klare, gjenstår en formell beslutning fra regjeringen.

SISTE NYTT

Siste nytt