Ny skuddveksling for norske soldater

Norske soldater ble i dag angrepet av opprørere i Afghanistan. Ingen norske soldater skal ha blitt skadet i skuddvekslingene.

Norske soldater på patrulje nord i Afghanistan.

Arkivbilde av hurtig reaksjonsstyrker (QRF) på patrulje utenfor Mazar-i-Sharif i Nord-Aghanistan. Fredag ble norske soldater angrepet av afghanske opprørere.

Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

– Da skuddvekslingen startet, hadde soldatene allerede gått i base, og gravd seg ned i stillinger. Derfor var de så godt forberedt som de kan være når noe slikt skjer, sier operasjonsoffiser Jens Aalerud i PRT Maimana til VG Nett.

Angrepet skjedde ikke langt fra stedet fra stedet Christian Lian, Simen Tokle, Andreas Eldjarn og Trond Andre Bolle var i skuddvekslinger kvelden før de ble drept av en veibombe søndag kveld.

Besvarte ilden

Soldatene ble angrepet av et ukjent antall opprørere og besvarte ilden med maskingevær og 30 millimeter kanoner fra CV90 stormpanservogner.

De vant ildoverlegenhet relativt raskt, og det ble ifølge Aalerud stille etter to-tre minutter, skriver VG Nett.

VG Nett skriver at det er ikke er klart hvor mange opprørere som gikk til angrep på de norske soldatene. Det er også uklart hvorfor soldatene ble angrepet.

Norske soldater i Faryab-provinsen har vært i skuddvekslinger ukentlig i vår og sommer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt