Norske Linn var vitne til terroren: – Jeg fryktet for livet mitt

Ferien ble alt annet enn det kjæresteparet hadde forestilt seg. De hadde tatt forholdsregler for å unngå nettopp terror: undergrunnsbanen og folkemengder ble så langt det var mulig forbigått.

Britain London Bridge

Like over klokken 23 norsk tid lørdag fikk politiet i London meldinger om at en bil har kjørt ned fotgjengere på London Bridge.

Foto: Yui Mok / AP

Klokken 22.10 engelsk tid braser en bil over London Bridge. Tre menn stormer ut og går løs på tilfeldige mennesker med kniv i det kjente området Borough Market.

Der sitter Linn Ellingsen og kjæresten Petter Jordan med et vennepar på puben Wheatsheaf i Borough Market.

– Gjennom vinduet så vi en mann med machete. Han hogget til en jente og hun forsøkte å komme seg vekk. Vi så han løpe etter menneskemengden. Han så veldig bestemt ut, sier Ellingsen til NRK.

Linn Ellingsen

Norske Linn Ellingsen satt på pub med Kjæresten Petter Jordan da angrepet inntraff. De to er på ferietur i London. Bildet er tatt tidligere på kvelden.

Foto: Privat
Petter Jordan

Petter Jordan beskriver terrorangrepet i London som surrealistisk.

Foto: Privat

Ellingsen har selv bodd i London, men for kjæresten Petter var det første gang. Med Manchester-terroren i bakhodet hadde de bevisst unngått populære turistmål som Oxford Street og lot være å benytte seg av metroen.

– Vi var redd for at det kunne skje noe der, så det er helt dust at vi ender opp i det når vi sitter på pub.

Da angrepet startet var det stor forvirring rundt hva som nettopp hadde skjedd.

– Vi trodde kanskje det var en gal mann eller fyllebråk. Så vi trakk oss bort fra vinduet. Men så kom det masse mennesker løpende tilbake. Kjæresten åpnet døren for å se og han sa det så ut som personen hadde et bombebelte på seg. Da ble det kaos, sier Ellingsen.

– Fryktet for livet mitt


Inne på puben prøvde gjestene å ta seg ut det de trodde var en bakdør. Det viste seg å være en blindvei. Ellingsen beskriver et intenst øyeblikk inne på puben i Borough Market. Folk gråt og prøvde å holde hverandre oppe.

– Noen hadde forsøkt å lage barrikader, men det var store vinduer og han kunne lett kommet inn. Han prøvde å knuse glassene med macheten. Folk skrek til han at han skulle komme seg vekk. Det var surrealistisk, men veldig godt da politiet stormet inn, sier Ellingsen.

Inne fra puben hørte de skyting på gata. – Vi trodde kanskje det var terroristen, de har brukt skytevåpen før. Vi visste ikke skyting var på vår side. Da fryktet jeg for livet mitt, forteller Ellingsen.

Det var da politiet stormet baren og beordret alle til å legge seg på gulvet at Ellingsen og kjæresten innså at det var over. Begge to beskriver hele hendelsen som surrealistisk.

– De ropte kom dere ut. Da løp vi vekk fra stedet og kom oss i sikkerhet.

På vei ut av puben sier Ellingsen at de så den ene gjerningsmannen liggende livløs på bakken.

– Jeg klarer ikke å føle noe enda. Jeg er bare takknemlig for at vi har det bra og forferdelig lei meg for dem som ikke kom seg ut av det, sier Ellingsen.

– Politiet var veldig nervøse

Et annet vitne til terroren var Peter som Sveriges Radio snakket med kort tid etter angrepet. Han var hjemme da han så at gatene plutselig ble tomme.

– Det kom massive mengder med bevæpnet politi. De var veldig nervøse og siktet i alle retninger. Det var tydelig at de ikke viste hvem gjerningsmennene var, forteller Peter til Sveriges Radio.

Han gikk ut på gaten for å ta bilder til noen venner som jobber i norsk media. Da han kom ut på gaten ble han pågrepet av politiet.

– De tok telefonen min og slettet videoen jeg hadde filmet. Jeg ble så evakuert sammen med mennesker fra en pub i nærheten.

SISTE NYTT

Siste nytt