Norske lærerstudenter i ballongdrama i Berlin

BERLIN (NRK): Ni norske lærerstudenter og læreren deres som var på ballongtur over Berlin, ble livredde da luftballongen de satt i ble tatt av kraftige vindkast.

Minst elleve norske skoleelever som var på ballongtur over Berlin, ble livredde da luftballongen de satt i ble tatt av kraftige vindkast.

En gruppe norske studenter på ballongtur over Berlin ble livredde da et kraftig vindkast tok tak i farkosten deres, melder tyske medier.

Hendelsen skjedde tirsdag kveld rundt klokken 16.30. Ballongen mistet luft og traff nesten en bygning, ifølge tyske medier. Ingen av de norske lærerstudentene skal være skadet, men de ble tydelig skremt og mange gråt.

Studentene ropte om hjelp fra gondolen de satt i da situasjonen kom ut av kontroll.

En video som er delt på Twitter viser at ballongkurven svingte fra side til side i de kraftige vindkastene. Øyenvitner forteller at det så ut som ballongen skulle til å treffe husene i nærheten.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Laster Twitter-innhold

Trygt ned etter 20 minutter

Folk på bakken forsøkte å dra luftfartøyet ned på bakken med vinsj, men først etter 20 minutter klarte de å få det trygt ned.

Flere studenter satt gråtende på bakken etter den dramatiske hendelsen.

Frank Hellberg

– Vi er veldig glad for at det ikke gikk verre selv om det må ha vært veldig skremmende for alle om bord, sier Frank Hellberg, sjef for Air Service Berlin.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Det skal ha vært elleve norske elever og åtte andre passasjerer om bord i fartøyet, i tillegg til piloten.

– Vi har holdt på her i Berlin i 25 år og det har aldri tidligere skjedd. Men vi er svært lykkelige over at det gikk bra, sier Frank Hellberg, sjef for Air Service Berlin til NRK.

Holder stengt i morgen

Frank Hellberg sier til NRK at studentene ikke på noe tidspunkt var i livsfare.

– Piloten er for godt trent til det. Men det er selvfølgelig en veldig vanskelig situasjon. Da de sto på bakken var vinden tre meter per sekund, men da de gikk opp var vindkastene på 19 meter i sekundet. Og det er ikke særlig hyggelig for menneskene som sitter oppi, sier Hellberg.

Han sier at de kommer til å holde stengt i morgen for å sjekke luftfartøyet.

– Vi er veldig glad for at det ikke gikk verre selv om det må ha vært veldig skremmende for alle om bord, sier Hellberg.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt