NRK Meny
Normal

Norske Julie: Jeg er bare glad for å være i live

Den norske snowboarderen Julie Abrahamsen som var savnet i tre døgn i den kanadiske villmarken forteller at hun overlevde på en halv boks med pasta.

Julie Abrahamsen

Julie Abrahamsen fra en tidligere tur. Lørdag ble hun funnet i god behold etter å ha vært savnet i Canada i tre dager.

Foto: Privat

Abrahamsen ble meldt savnet i alpinanlegget Whistler Blackomb i British Columbia onsdag. Lørdag kveld fant letemannskapene henne nedkjølt, men i god behold.

I et tv-intervju med Global News forteller den norske 20-åringen at hun søkte tilflukt under trær og steiner om nettene for å beskytte seg mot kulda.

Funnet av helikopter

– Det var tøffest om nettene. Det var fryktelig kaldt og jeg hadde ikke så mye klær på meg. Noe av det var vått, så jeg gjorde så godt jeg kunne for å få sove, forteller Abrahamsen til kanalen.

Kvinnen var på skiferie i Canada og ble meldt savnet av vennene hun delte leilighet med i nærheten av anlegget. Etter at hun la ut på snowboardtur utenfor de oppmerkede løypene i anlegget, ble hun borte. Først etter to dager slo samboerne alarm.

Se Global News' intervju med Julie Abrahamsen:

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «GlobalNews - Julie Abrahamsen» i nytt vindu

Tidlig lørdag ettermiddag fikk redningsmannskapene øye på henne fra helikopteret.

– Da jeg så helikopteret lurte jeg på om det var meg de så etter. Jeg ble henrykt og løp så fort jeg kunne mot elven, forteller hun.

Overlevde på pasta

Abrahamsen forteller at det relativt varme været var en av årsakene til at hun klarte å holde ut utendørs i tre dager.

– Jeg tror jeg kan si at jeg var heldig med været. Det var mye mildere enn det pleier å være.

Til Global News forteller hun at hun aldri fryktet for livet og klarte å holde seg positiv i de nesten fire døgnene hun var på egen hånd.

Hun hadde en halv pakke med pasta som hun rasjonerte for å få i seg næring. Abrahamsen sier hun ennå ikke er klar for å snakke om hva som skjedde da hun forsvant. Nå er hun bare glad for å ha kommet tilbake til sivilisasjonen.

– Jeg fikk meg en lang, varm dusj i går og kunne legge meg i egen seng. Det hadde jeg drømt om i tre dager.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt