Norske Jonny og sønnen (10) må bli i Tunisia til mandag

SOUSSE (NRK): Jonny Stensby (42) – Vi prøver å fortelle oss selv at nå er sikkerheten på topp.

Jonny Stensby på stranden i Sousse

Stensby vil gjerne reise hjem med sønnen sin før mandag, selv om han helst ikke vil at terrorister skal få å ødelegge for dem.

Foto: Kristin Solberg / NRK

– På en måte så tenker jeg at det er bra å være her til mandag, at terroristene ikke skal få ødelegge ferien. Men samtidig har jeg en sønn på ti år og har pratet en god del med han, og han ønsker seg hjem, sier Stenby.

Stensby og sønnen har flybilletter hjem mandag.

– Vi prøver å fortelle oss selv at nå er sikkerheten på topp, så nå skjer det i alle fall ingenting, men det er litt ubehagelig allikevel. Det er det, sier han.

– Vi står på en liste for å prøve å komme oss hjem før, men vi får se hva som skjer, sier han videre.

Stenby forteller at de fikk veldig lite informasjon fra turoperatøren både om det som hadde skjedd og hvordan vi eventuelt kan komme oss hjem fredag.

– Vi prøvde å ringe og kom ikke igjennom, sier Stenby.

Han pratet da med noen andre norske som hadde fått tak i turoperatøren, og de sa at alt de hadde fått beskjed om var at de skulle gjøre som hotellet sa.

– Men de hadde jo ikke sagt noen ting de heller, så vi var litt lost for informasjon rett og slett, sier han.

– Det var forferdelig nære

Da terroristen angrep hotell Imperial Marhaba i Sousse fredag ettermiddag, var Stenby og sønnen på en aktivitet som hotellet deres arrangerte rett ved stranden. Det ligger omtrent 500 meter unna der terroristen slo til, forteller Stensby.

– Vi var på en bueskytterkonkurranse, og i det vi er ferdig hører vi plutselig masse sirener og helikoptrene begynner å sirkulere over hodene på oss, sier han.

Stenby og sønnen hadde ikke tenkt noe mer over det da.

– Men så pratet jeg med to serbere jeg har blitt kjent med i bassenget, og de reagerte voldsomt på helikoptrene. Så gikk det vel en halvtime før nyhetene begynte å spre seg, forteller han.

Stensby synes det er ubehagelig å være så tett på et terrorangrep.

– Det er veldig ubehagelig at det var så nære. I går morges så gikk jeg forbi her ved hotellet og tenkte jo ikke noe på at det her kom til å skje noe som dette litt senere på dagen. Det er litt uvirkelig. Det er det, sier han.

Detur avlyser alle reiser til Tunisia

Selskapet stanser alle turer til landet frem til sesongen er over. De sendte fredag ut sms til alle gjestene i landet, fortalte daglig leder Levet Cetin fredag.

Det var 159 norske i Tunisia da angrepet skjedde fredag.

Ingen av de norske bodde på hotellene som ble rammet av angrepet.

SE OGSÅ: – Jeg kjente kulen sneie armen min

LES OGSÅ: Tunisias jihadist-problem

SISTE NYTT

Siste nytt