Norske diplomater fikk besøke fengslet nordmann

MOSKVA (NRK) Representanter fra den norske ambassaden fikk tirsdag kveld besøke den fengslede nordmannen Frode Berg i Moskva.

Frode Berg

FIKK BESØK: Frode Berg, tidligere inspektør ved grensekommissariatet i Sør Varanger.

Foto: Amund Trellevik

Norske myndigheter er tilbakeholden med informasjon om hva som nå skjer med den 62 år gamle Frode Berg, som har sin bakgrunn som inspektør ved grensekommissariatet i Sør Varanger.

Berg ble forrige tirsdag arrestert under en reise i Moskva, men det er uklart hva som er begrunnelsen for arrestasjonen.

– Vi må forholde oss til regelverket her og dette er en sak mellom vedkommende og russiske myndigheter sier kommunikasjonssjef Frode Øverland Andersen i Utenriksdepartementet til NRK. Russiske myndigheter har plikt til å informere oss om hva som har skjedd, og det har de gjort.

– Vi kan bekrefte at representanter fra den norske ambassaden i Moskva fikk besøke vedkommende tirsdag kveld, og at han nå har fått oppnevnt en russisk advokat.

Vil ikke kommentere

Frode Berg la tirsdag ut et bilde av seg selv på den Røde Plass i Moskva, men seinere hørte familien i hjemkommunen Sør-Varanger ingen ting fra ham.

Onsdag tok de kontakt med det norske utenriksdepartementet, som torsdag fikk bekreftet at nordmannen var arrestert.

NRK har vært i kontakt med det russiske utenriksdepartementet, men fått til svar at de ikke kjenner til saken.

Frode Berg arbeidet ved grensekommissariatet i Sør Varanger fram til han ble pensjonist i 2014. Han har i mange år engasjert seg sterkt i norsk-russisk samarbeid, blant annet som styremedlem i kunstprosjektet Pikene på broen.

SISTE NYTT

Siste nytt