Norske Bodil serverer kaffe til pårørende i London

Bodil Bjerkvik som bor og jobber i London brukte arbeidsdagen til å servere kaffe til de pårørende og hjelpemannskaper ved Grenfell Tower.

Bodil Bjerkvik serverer kaffe

Bodil Bjerkvik fra Molde serverer kaffe, kjeks og sjokolade til de pårørende etter brannen i London.

Foto: Espen Aas

Brannen i Grenfell Tower, en boligblokk med 24 etasjer i byområdet White City i London, er voldsom og omslutter omtrent hele bygget. Over 200 brannfolk jobber for å slukke flammene.

Politiet bekrefter at seks mennesker har mistet livet i brannen. De venter at tallet vil stige. I tillegg er minst 50 brakt til sykehus, ifølge ambulansetjenesten.

Klokka 10.40 opplyser brannvesenet at de fortsatt leter etter folk inne i den brennende bygningen, melder Reuters. Redningsmannskaper har ikke greid å ta seg opp til de øverste etasjene.

– Vi har kontor rett i nærheten her. Så vi er 16 stykker som kom hit i syv tiden i morges. Vi tok med oss klær og forskjellige andre ting også satt vi opp en kaffestand, sier Bjerkvik til NRK.

Kaffe, kjeks og sjokolade

Bjerkvik, som er fra Molde, er deleier i et kaffefirma like i nærheten og skulle arrangere et kaffeselskap i nabolaget. Hun tok isteden sine ansatte ut på gata for å hjelpe de pårørende, politi og brannmannskap. Der delte de ut kaffe, kjeks og sjokolade.

– Det er en trist morgen. Det er mange som prøver å finne dem de er glad i. Det er bare veldig, veldig trist det her, sier Bjerkvik.

Hun bor rett ved siden av blokka og våknet i totiden av alle sirenene.

– Det bor alle slags mennesker i det nabolaget her. Det er det som er så hyggelig med å bo her. Det er så fargerikt og fint, sier hun.

London storbrann - øyenvitner forteller om sterke opplevelser

Skulder å gråte på

Prest Mark O'Donoghue prøver å koordinere en respons hos kirkene i nærheten sånn at alle som blir evakuert har et sted å hvile seg, få litt mat og drikke, en skulder å gråte på og ikke minst noen å snakke med.

– Vi prøver å gjøre det kirker bør gjøre. Nemlig å tilby genuin kristen medfølelse, sier O'Donoghue.

Han mener det beste i London kommer ut i en krise som dette.

– Vi så det med terroristangrepet i London også. Når denne byen er mest under press. Det er da den samles og står sammen, sier presten.

Han forteller om en enorm givervilje.

– Folk leverer klær og en lokal kokk lager mat til alle som kommer. Tesco og Whole Food har levert matvarer. Det er bare et fantastisk eksempel på at hele samfunnet kommer sammen, sier O'Donoghue.

Brann i Grenfell Tower London
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt