Norsk statsborger drept i selvmordsangrep i Beirut

En 39 år gammel libanesisk mann med norsk statsborgerskap skal være blant de 43 drepte i selvmordsangrepene i Beirut i går.

Bombeaksjonene granskes i Beirut

Bombeaksjonene i Beirut granskes av militæret og eksperter.

Foto: AZIZ TAHER / Reuters

Flaggene vaier på halv stang i Beirut, dagen etter at 43 mennesker ble drept og 239 personer skadet, i to selvmordsangrep.

– Vi har mottatt informasjon fra pårørende om at en norsk statsborger skal være blant de omkomne etter bombeangrepet i Beirut. Vi har så langt ikke fått noen offisiell bekreftelse på dette fra libanesiske myndigheter, men vår ambassade jobber med å undersøke saken, sier pressevakt i UD, Astrid Sehl, til NRK.

Eksplosjonene skjedde midt i rushtiden torsdag, i forstaden Bourj al-Barajneh – et Shiamuslimsk område i den libanesiske hovedstaden.

IS tar ansvaret

En tredje selvmordsbomber ble funnet på åstedet – hans bombe skal ikke ha blitt detonert.

Angrepene er de blodigste i Beirut siden borgerkrigen, som raste i landet mellom 1975 og 1990.

– Da den andre eksplosjonen kom trodde jeg at verden gikk under, sier en som var på åstedet, til en lokal fjernsynsstasjon.

Terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) hevder å stå bak, men uttaler at den første eksplosjonen kom fra eksplosiver som var festet på en motorsykkel.

– Da «de vantro» samlet seg i området, detonerte en ridder av martyrdøden eksplosivene han hadde festet i beltet, heter det i en uttalelse fra IS, ifølge AFP.

Skoler stengt

Gårsdagens angrep er det største IS noen gang har tatt ansvar for i Libanon.

Området som ble rammet i går, har også tidligere blitt utsatt for selvmordsangrep, og sunnimuslimske grupper har truet med flere aksjoner.

Skoler er stengte i dag, og mange av landets politikere har fordømt angrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt