Norsk redningsgruppe lander onsdag

De 34 norske redningsfolkene som er på vei til jordskjelvområdene i Nepal, har endelig fått landingstillatelse i Katmandu natt til onsdag, etter å ha sittet fast i den aserbajdsjanske hovedstaden Baku.

Norsar som venter på flyplassen i Baku

VENTER: 'Mandag kveld ble tilbrakt på flyplassen i Baku. Det ble timer med venting før vi etter hvert fikk plass på et hotell. Stemningen er god i teamet og vi ser virkelig frem til å komme i gang med arbeidet i Nepal,' skriver Norsar på sine Facebook-sider.

Foto: Facebook/Norsar

– Vi vet ikke eksakt klokkeslett for når vi reiser i natt, men vi har landingstillatelse i Katmandu klokka 07.30, lokal tid onsdag, bekrefter lagleder Ove Syslak i Norsar overfor NRK på en dårlig telefonlinje.

Laget består av mannskaper fra Norske Redningshunder, Oslo brann- og redningsetat og Oslo universitetssykehus, og har med seg 15 tonn redningsutstyr og fem hunder.

– Stemningen i laget er god

– Vi er et komplett redningsteam som skal drive med søk og redning. Nå hviler vi og forbereder oss så godt vi kan mens vi venter. Det blir noen timer til med venting, sier Syslak.

Det er første gang siden 2003 at redningsgruppa er på et utenlandsoppdrag. I Nepal skal redningsgruppa lete etter og redde overlevende som sitter fast i sammenraste bygninger etter jordskjelvet. Redningsgruppa har tidligere deltatt i redningsaksjoner etter jordskjelv i blant annet Tyrkia og Iran.

– Stemningen i laget er god. Vår hverdag består i å vente, og vi holder motet oppe. Vi er ivrige etter å komme i gang, og forbereder oss mentalt på det som venter oss der når vi kommer frem, sier Leif Gullstein i Norsar til NRK.

Utstyr på vei til Nepal

Norsar har med seg rundt 15 tonn med utstyr til Nepal.

Foto: Joakim Reigstad / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt