NRK Meny
Normal

Norsk patrulje angrepet

En norsk patrulje i Meymana nord i Afghanistan ble angrepet natt til i dag, melder Forsvaret.

Kart over internasjonale tropper i Afghanistan
Foto: Grafikk / NRK

En offiser ble såret i angrepet.

- Ved midnatt afghansk tid ble den norske patruljen angrepet i Nord-Afghanistan. En gruppe menn nærmet seg i mørket patruljen, som hadde gått til ro for natta. De ble ropt på av den norske vaktposten, og de startet da å skyte mot den norske enheten, forteller John Inge Øglænd, pressetalsmann ved Fellesoperativt hovedkvarter, den nasjonale kommandosentralen i Forsvaret, til NRK.

Den norske patruljen besvarte ilden og trakk seg tilbake til en bedre posisjon da de hadde fått kontroll over situasjonen.

 

Truffet av kule

- En norsk offiser ble truffet av en kule under ildvekslingen og ble såret i armen. Situasjonen ble vurdert slik at det ikke var behov for øyeblikkelig evakuering. Patruljen har nå fått støtte av andre enheter, og offiseren blir evakuert i et sanitetskjøretøy med lege til stede, sier Øglænd.

Offiseren vil senere i dag bli fløyet til feltsykehuset i Mazar-e Sharif for videre kontroll.

- Han har det bra og har selv ringt hjem og varslet pårørende i morges, opplyser Øglænd.

- Stadig mer ustabilt

Forsker Kristian Berg Harpviken ved Institutt for fredsforskning sier situasjonen nord i Afghanistan blir stadig mer ustabil.

- De sivile skadetallene har økt snarere enn blitt redusert. Det er kanskje Talibans fremste rekrutteringsargument. Her må NATO og koalisjonsstyrken virkelig ta rev i seilene og endre måten man opererer på, slik at man også kan vinne større oppslutning i befolkningen.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt