Norsk passasjer er i sikkerhet etter skipshavariet

En norsk kvinne fra Fredrikstad var ombord på Costa Concordia. Hun er i god behold etter ulykken, men kan fortelle om dramatiske timer etter at skipet traff et skjær.

Skipet krenger kraftig

Den norske kvinnen kom seg helskinnet ut av Costa Concordia da det støtte på grunn.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Fredrikstad-kvinnen forteller til Dagbladet at hun satt og spiste sammen med kanadiske venner da skipet begynte å riste og hun plutselig hørte et smell.

– Kapteinen prøvde å roe oss ned og sa de bare hadde litt tekniske problemer, men vi skjønte at noe var ordentlig galt, forteller hun til avisa.

– Tenkte at jeg kunne svømme i verste fall

Hun kastet fra seg de høyhælte skoene og løp ut på balkongen. Hun forteller at hun ble beroliget av at skipet var så nære land, og hun tenkte at hun kunne svømme til land i verste fall.

Hun prøvde å komme fram til livbåtene, men på dekk var det totalt kaos. Kvinnen forsøkte å hjelpe barn ombord i båtene først.

– Det var veldig dramatisk. Det er det verste jeg har opplevd. Det føltes virkelig som det stod mellom liv og død, forteller 50-åringen til Dagbladet.

Ble sittende fast

Livbåten som kvinnen kom seg ombord på ble sittende fast på skipet i en og en halv time før de kom seg løs.

Kvinnen kom helskinnet unna, men sliter med angst etter det dramatiske hendelsen.

– Jeg får ikke sove, har panikkangst og tør ikke være alene. Dette er det verste jeg har opplevd, sier hun til VG.

– Kvinnen er blitt tatt vare på av italienske myndigheter og er blitt innlosjert i Roma. Hun er i god fysisk form, opplyser pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet til VG nett.

UD har ingen indikasjoner på at det var flere norske statsborgere om bord.

SISTE NYTT

Siste nytt