Hopp til innhold

Norsk mat til danske soldater

De danske soldatene som tjenestegjør i Afghanistan er ikke fornøyd med den danske kosten. Heller ikke den amerikanske faller i smak.

Havregrøt
Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Det er den danske avisen Jyllandsposten som bringer nyheten om at norske felt-rasjoner skal mette sultne, danske soldatmager.

Den danske felt-maten kan simpelthen ikke brukes, fordi hovedretten er "dåsemad" - eller hermetikk-mat. Disse må varmes over åpen ild, noe som både er tungvint og forbudt i de tørre områdene i Afghanistan.

Felt-rasjonene er en livsviktig del av soldatenes utrustning, og den eneste maten soldatene får i forreste linje. Det er derfor viktig at maten er god og lett tilgjengelig, skriver Jyllandsposten.

Norsk müsli

De danske soldatene har inntil nå livnært seg på amerikansk kost, men den faller rett og slett ikke i smak lenger. Men nå har altså dankene funnet veien til norsk matkunst.

- Den amerikanske matkultur er veldig forskjellig fra den danske, og dessuten får de så lite å spise, mener Niels Nielsen, den danske stabslegen.

Han opplyser om at de nå har funnet en norsk leverandør, som er mer lik den danske kosten.

 - Vi får dem fra det norske firmaet Drytech, som er spesialist i frysetørret mat, og leverer også til det svenske og finske forsvar, sier ingeniør Hanne Gehlert fra det danske Forsvarets Materielltjeneste.

De norske felt-rasjonene inneholder blant annet diverse frokostblandinger, sjokolade, pasta, kylling og ris.

Bon appetitt!

SISTE NYTT

Siste nytt