NRK Meny
Normal

- Kastet stein og tomflasker

Tomme flasker og stein haglet mot norske Ronja Normann Annexstad Trolie i Jerusalem i dag. De som kastet, var illsinte ultraortodokse jøder.

Det haglet med stein og tomflasker

De to internasjonale observatørene ble angrepet med stein og tomflasker

Trolie er ansatt i Kirkens Nødhjelp og er i Øst-Jerusalem som internasjonal observatør. Organisasjonen Ecumenical Accopmaniment Program in Palestine and Israel, EAPPI , har invitert henne.

- Jeg og to andre internasjonal observatør hadde vært på besøk hos en palestinsk familie i det okkuperte Øst-Jerusalem. Familien har fått utkastelsesordre.

Stemningen er amper med ukentlige demonstrasjoner på grunn av Israels byggevirksomhet i Øst-Jerusalem .

- Ville slå

Ronja Normann Annexstad Trolie

Ronja Normann Annexstad Trolie i vesten som viser at hun er internasjonal observatør.

Foto: privat foto

- Jeg og de andre internasjonal observatørene var iført vester som tydelig viste hvem vi representerte. Mot oss på veien kom 12 ultraortodokse jøder.

- Først skrek de bare at vi skulle pelle oss vekk, tilbake til de landene vi kommer fra. Så begynte de å kaste tomflasker. En av mennene kom mot meg med knyttede never, da tok jeg frem kameraet og begynte å filme, forteller Trolie.

Videoen kan du se her.

Video SHEIK-JARRA-050410-WW_MXF_Innboks.MP4

De ultraortodokse jødene kastet stein og tomflasker.

Mannen snudde seg vekk. - Men så begynte de å kaste stein. En av steinene traff min eldre kollega, men hun ble ikke alvorlig såret.

Gikk imellom

Politiet er på plass

Da politiet kom til, gjorde de ikke annet enn å arrestere en palestiner

Foto: Ronja Normann Annexstad Trolie

- De ultraortodokse mennene var svært truende, og politiet ble varslet. Men før de kom, gikk noen palestinere imellom. Dermed ble det mer et håndgemeng mellom palestinerne og de ultraortodokse mennene. Da politiet kom, gjorde de ikke noe annet enn å arrestere en av palestinerne, sier Trolie.

Hvordan reagerte du på å bli angrepet?

- Jeg tenker på at denne volden er noe som palestinerne lever med hele tiden. Jeg føler meg egentlig heldig som får et innblikk i hverdagen slik som den er.

Familien vi besøkte i dag hadde fått utkastelsesordre fra hjemmet sitt. Mange andre har opplevd det samme, og det gis også ordre om å ødelegge husene, sier Trolie.

Hun mener at verden bare er en apatisk tilskuer til den israelske okkupasjonen.

- Vi må få ut til verden hvor vanskelig situasjonen er for palestinerne, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt