Norsk ambassadebil brukt til smugling

Israelske tollmyndigheter har arrestert en sjåfør som jobbet for det norske representasjonskontoret overfor de palestinske myndighetene.

Allenby

TOLLSTED: Allenby-overgangen er en hyppig brukt grense for internasjonale diplomater og palestinere som skal til og fra Jordan.

Foto: Tracy Hunter/Flickr/CC BY 2.0

Ambassadens bil ble stoppet og sjåføren arrestert på Allenby grensepost mellom Jordan og den okkuperte Vestbredden 31. mai. Bilen var på vei fra Jordan til Vestbredden.

Grenseovergangen kontrolleres av israelske tollmyndigheter, og er et hyppig brukt kontrollpunkt for internasjonale diplomater og palestinere som skal til og fra Jordan.

Mynter og antikviteter

Ifølge Israel National News fant tollerne ti kilo mynter, skulpturer og flere andre gjenstander gjemt i karosseriet og i pappesker i den norske bilen. Verdien er foreløpig ukjent.

Sjåføren var i følge med en norsk diplomat da han ble pågrepet. Sjåføren ble arrestert, men er nå avhørt og løslatt mens saken blir etterforsket av israelsk politi.

Kristin Enstad i Utenriksdepartementet

ALVORLIG: Kristin Enstad i Utenriksdepartementet bekrefter smuglingen.

Foto: Lisbeth Jørgensen / NRK

Pressekontakt Kristin Enstad i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NRK at en bil fra det norske representasjonskontoret ble stoppet på grenseovergangen.

– Det ble fra israelsk side bedt om tillatelse til å undersøke bilen basert på et konkret tips om smugling. Tillatelse ble gitt fra norsk side. Israelske tollere opplyser å ha funnet smuglervarer, blant annet et betydelig antall gamle mynter, i bilen, sier Enstad.

Flere smuglersaker

Saken etterforskes av israelske myndigheter. Utenriksdepartementet har også iverksatt en egen gjennomgang, opplyser Enstad.

– Fra norsk side ser vi svært alvorlig på at en norsk diplomatbil er brukt til smugling. Vi har også satt i gang en egen gjennomgang for å få klarhet i hva som har skjedd, sier hun.

Det har vært flere tilsvarende tilfeller på denne grenseovergangen med andre lands diplomatbiler. Israelske myndigheter opplyser at organiserte nettverk plasserer smuglergods i diplomatbiler for å frakte varene illegalt fra Jordan til Israel, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt