NRK Meny
Normal

Norsk advokat: – Vitnet lyver

Kongo-fangenes norske advokat blåser av vitnemålet til Kepo Ayila Pierre.

Video nsps_upload_2009_10_16_21_34_29_4139.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIL HA PENGER: Kepo Ayila Pierre sier han var vitne til at Joshua French og Tjostolv Moland skjøt og drepte sjåføren sin i Kongo.

Han synes det er oppsiktsvekkende at et av aktoratets hovedvitner i saken mot de to draps- og spionsiktede nordmennene ikke blir trodd av retten.

Les også: – Her ble Kasongo skutt
Les også: - Dette er ren piratvirksomhet
Les også: Furuholmen ber Moland trå til

På drapsstedet

Nrk.no var sammen med vitnet Kepo Ayila Pierre på åstedet der drapet på Abedi Kasongo skjedde 5. mai i år.

Ayila hevdet der, og i retten, at Tjostolv Moland skjøt og drepte Kasongo med en hagle. Men retten på sin side kunne ikke med sikkerhet si at Molands hagle var drapsvåpenet.

– Det er åpenbart at retten ikke tror på dette vitnet, og det er interessant, sier Morten Furuholmen som er i Kongo for å bistå Moland og Joshua French.

Under forrige rettsrunde la retten Ayila og Kasongos hjelpemann, Kasimu Arajabu, sine vitnemål til grunn da de dømte de to nordmennene til fem ganger dødsstraff, for blant annet drap og drapsforsøk.

Furuholmen reagerer spesielt på Ayilas forklaring om våpenet.

– Han lyver

– Hvis han sier det, så lyver han. Dette er åpenbart en konstruert forklaring. Retten har tydelig sagt at de ikke har drapsvåpenet, så når han sier at Moland skjøt Kasongo med haglen så er det løgn, sier Furuholmen.

Etter forrige rettsdag uttalte en opprørt Furuholmen til norske medier at hans klienter ikke kom til å bidra i denne rettsfarsen, og at de dermed ikke ville forklare seg, nå har han tenkt seg om og holder fast ved sin opprinnelige plan.

– Vi kommer til å forklare oss når kongoleserne vil at vi skal forklare oss, er den diplomatiske tonen Moland bruker i dag når nrk.no møter han sammen med advokaten sin i sentralfengslet i Kisangani. Til Ayilas forklaring har han bare en ting å si.

– Han får si det han vil, det er hans oppfattning, vi har en annen.

Fortsetter onsdag

Neste rettsdag er på onsdag, men det er usikkert om Moland da vil få muligheten til å avgi sin forklaring.

I denne forklaringen vil han forklare seg mer om hva selskapet hans i Uganda drev med, og hvorfor de to nordmennene reiste til Kongo.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt