Nordmennene trygt ute av området

(NRK.NO I ROMA) Mandag kveld kom de siste nordmennene som har meldt seg i den jordskjelvrammede Abruzzo-regionen, til Roma.

Flyfoto fra L'Aquila

Flyfoto fra jordskjelvrammede L'Aquila.

Foto: Guardia Forestale / AP

Vilde Helljesen
Foto: Hallvard Sandberg / NRK

- Det står etter forholdene relativt godt til med dem, opplyser ministerråd og chargé d´affaires ved den norske ambassaden i Roma, Arne Gjermundsen, til nrk.no. Paret tok seg inn til Roma i går kveld.

Tidligere i går ble en annen norsk familie fraktet ut av det katastroferammede området. Ambassaden bisto hjelpemannskapene i arbeidet med å få hentet ut nordmennene fra området.

LES: Tøff natt for de husløse

LES: Kulturskatter begravd i Italia

L'Aquila

Ødeleggelser i hovedstaden i Abruzzo-regionen, L'Aquila.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Det er trolig ikke flere nordmenn i skjelvområdet nå, men den norske ambassaden har gitt hjelpemannskapene beskjed om at de skal varsles dersom det skulle være nordmenn blant de skadede.

Tøff natt

For situasjonen i den hardt rammede italienske regionen er ennå ikke oversiktelig nok til at det er mulig å si noe sikkert om omfanget.

HØR: NRKs Jarle Roheim Håkonsen i jordskjelvområdet

Minst 179 mennesker har mistet livet etter jordskjelvet, og over 1500 er skadet. Samtidig forventes dødstallene å stige, for det er fremdeles mange mennesker som er savnet.

Redningsarbeidet var vanskelig i går og i natt på grunn av de mange etterskjelvene og på grunn av været. De mange som har fått hjemmene sine lagt i ruiner, gikk gjennom en kald natt med regn og temperaturer ned mot 0 grader.

Hele byer lagt i ruiner

Hele byer i Abruzzo er lagt i ruiner. Den lille byen Onna ble nærmest utslettet i skjelvet, og på et område i utkanten av byen, sto kistene på rekke og rad i går. 50 av de rundt 400 innbyggerne overlevde ikke jordskjelvets ødeleggelser.

LES: Dødstallene stiger i Italia

LES: Forutsa skjelvet - ble anmeldt

I Abruzzo-regionen, der det er erklært unntakstilstand, ble det satt opp teltleirer som skulle gi ly til dem som ikke lenger har et hus å gå til. Italienske medier melder om at minst 70.000 mennesker har mistet hjemmet.

- Det viktige nå, er at ingen skal bli overlatt til seg selv, sa statsminister Silvio Berlusconi etter å ha fløyet med helikopter over ulykkesstedet og sett de enorme ødeleggelsene.

Og Abruzzo blir ikke overlatt til seg selv. Over hele Italia mobiliseres det, og frivillige fra alle landets regioner, samt nødhjelp, sendes nå for å bistå i redningsarbeidet.

Hjelpen kommer godt med, for gjennom hele natten har det strømmet på med skadede til sykehusene i området.

Video nsps_upload_2009_4_6_22_37_40_2644.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Jordskjelvofre trenger hjelp

SISTE NYTT

Siste nytt