Hopp til innhold

Nordmann tatt for voldtekt på Filippinene

En 58 år gammel nordmann er pågrepet og mistenkt for voldtekt på Filippinene, ifølge filippinske medier. UD bekrefter pågripelsen overfor NRK. Mannen er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot barn i Norge.

Siktet

58-åringen er pågrepet, mistenkt for å ha voldtatt en 17-åring.

Mannen, som er gift og har fast bopel på Filippinene, skal ha voldtatt en 17 år gammel hushjelp. Han skal også være mistenkt for menneskehandel. Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er fengslet på Filippinene.

– Ambassaden i Manila arbeider med å få tilgang til vedkommende for å tilby konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier underdirektør Kristin Enstad i kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet til NRK.

Overgrepsdømt

58-åringen er dømt i Norge i 2010 for gjentatte seksuelle overgrep mot en jente under 10 år. Jenta var hans egen stedatter.

Overgrepene skjedde ifølge dommen i 2007 og 2008. Mannens tidligere norske forsvarer har ikke vært i kontakt med 58-åringen etter pågripelsen på Filippinene.

Under etterforskningen av saken, kom det frem at han også hadde forgrepet seg på sin egen datter tidlig på 2000-tallet.

Mannen ble først dømt til 3,5 års fengsel i tingretten, men saken ble anket til lagmannsretten. Der ble straffen skjerpet, og 58-åringen fikk en straff på 4 års fengsel.

Skal ha holdt seg i skjul for politiet

Nordmannen skal være bosatt nord på Filippinene, men ble pågrepet i en by lenger sør, der han skal ha holdt seg i skjul for myndighetene siden i august i fjor.

Ifølge Filippinske medier nekter nordmannen for voldtekten, og hevder at han var i Norge på det aktuelle tidspunktet.

Kripos opplyser til NRK at de ikke har vært involvert i saken mot 58-åringen.

Filippinene

NRK kunne i fjor fortelle at flere overgrepsdømte nordmenn har reist til land i såkalte risikofylte regioner, hvor de knytter seg til barn – enten ved at de jobber tett med barn, eller at de stifter nye familier.

Ifølge Kripos reiste så mange som 400 overgrepsdømte nordmenn til disse landene i perioden fra januar 2013 til april 2014.

Etter det NRK kjenner til befinner flere overgrepsdømte nordmenn seg på Filippinene

En nordmann satt i fjor varetektsfengslet i Olongapo mistenkt for overgrep mot to 15 år gamle jenter. Han skal senere ha blitt dømt for oppbevaring og distribusjon av bilder av mindreårige.

SISTE NYTT

Siste nytt