Hopp til innhold

Nordmann står bak knivdrap i London

19-åringen som er pågrepet for å ha drept en kvinne og såret fem personer med kniv i London er en nordmann av somalisk opprinnelse.

EUROPE-ATTACKS/LONDON

TURISTOMRÅDE: Stedet der mannen gikk til angrep omtales som et turistområde.

Foto: NEIL HALL / Reuters

En kvinne i 60-årene ble drept og fem personer såret da en 19 år gammel mann gikk til angrep med kniv på Russell Square, sentralt i London i natt.

Lokalt politi opplyser at mannen er norsk statsborger, med somalisk opprinnelse.

Han ble pågrepet like etter angrepet, etter å ha blitt avvæpnet med et elektrosjokkvåpen. Han er i politiets varetekt på en politistasjon i London etter å ha blitt behandlet på sykehus, og torsdag formiddag siktet for drap.

Politiet stadfester at det var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn som stod bak knivstikking av seks personer i London der en ble drept.

Ingen tegn til radikalisering

Kvinnen i 60-årene som ble drept skal være amerikansk statsborger. De skadde er henholdsvis fra Australia, USA, Israel og Storbritannia. To av dem ligger fortsatt på sykehus.

Metropolitan Police sier på en pressekonferanse at angrepet ser ut til å være spontant og at ofrene ble tilfeldig valgt.

Etterforskere har avhørt 19-åringen, hans familie og vitner, samt gått gjennom flere eiendommer, og ikke funnet noen bevis for radikalisering.

– Selv om etterforskningen ikke er ferdig, tyder alt på at denne tragiske hendelsen er forårsaket av mentale helseproblemer, sier Londons assisterende politimester, Mark Rowley.

Laster Twitter-innhold
Nordmann pågrepet for knivdrap i London

ÅSTED: En kvinne ble drept og ytterligere fem skadet da en 19-åring gikk til kniv-angrep i London.

Foto: Yui Mok / Ap

Utvandret i 2002

Kripos bekrefter at den siktede er en norsk statsborger på 19 år, som er registrert utvandret fra Norge i 2002. Han var da fem år gammel.

Kripos skriver videre på sin hjemmeside at de bistår britisk politi på vanlig måte, med informasjon og eventuelle anmodninger de måtte ha i sin etterforskning.

«Dette er en britisk etterforskning og det er britisk politi som styrer hva de ønsker skal bli gjort i saken og hva slags opplysninger de måtte trenge fra oss» står det.

Pressevakt Frode Andersen i Utenriksdepartementet i Norge sier til NRK at de er kjent med saken og er i kontakt med britiske myndigheter. UD kan ikke si noe mer om saken på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT

Siste nytt