Hopp til innhold

Nordmann skutt i hodet i Serbia etter nyttårsfeiring

En norsk mann i 20-årene ble skutt i hodet med pistol utenfor den serbiske hovedstaden Beograd første nyttårsdag, opplyser landets innenriksdepartement.

SKUTT: Det var utenfor en kafe i området Ada Huja i den serbiske hovedstaden at nordmannen ble skutt. Kvinnen han var sammen med ble bortført og dumpet i en skråning på andre siden av byen.

Det norske utenriksdepartementet bekrefter hendelsen overfor TV 2.

– Ambassaden i Beograd er i kontakt med pårørende. Utenrikstjenesten kan ikke kommentere ytterligere detaljer i oppfølgingen av en pågående konsulærsak, sier pressevakt Guri Solberg.

Skutt utenfor kafe

Ada Huja

KAFE: Det var på parkeringsplassen ved denne kafeen ved bredden av Donau skytingen skjedde tidlig 1. nyttårsdag.

Foto: Google Street View

Skyingen skal ha skjedd på en parkeringsplass i en forstad utenfor Beograd i 7-tiden på morgenen første nyttårsdag.

Den norske mannen (27) satt sammen med en kvinne i en bil utenfor en kafé langs bredden av Donau i bydelen Ada Huja, ifølge lokale medier.

Nordmannen ble skutt i hodet av en gjerningsperson. Den 21 år gamle kvinnen fikk skader i brystet av skuddet.

Kafeen var på dette tidspunktet stengt, men politiet har avhørt rengjøringspersonalet som skal ha befunnet seg i lokalene.

Det var de ansatte som varslet politiet etter å ha hørt skudd fra parkeringsplassen.

Kastet ned skråning

Den 21 år gamle kvinnen ble deretter truet inn i en bil og kjørt bort fra stedet av gjerningsmannen, skriver det serbiske innenriksdepartementet i en pressemelding.

Hun skal ha blitt kastet ut av bilen i en skråning på andre siden av byen i Chukarička etter flere timer, og klarte selv å oppsøke et akuttmottak.

Politiet sperret flere veier i jakten på gjerningsmannen, som skal være 23 år gammel.

Mannen er nå arrestert og omtales av det serbiske innenriksdepartementet som «A.R.». Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen.

Den antattet gjerningsmannen er en kjenning av politiet og har tidligere vært involvert i grov kriminalitet i Serbia og i utlandet, ifølge lokale medier.

Etter det NRK forstår, er norsk politi så langt ikke koblet inn i saken.

SISTE NYTT

Siste nytt