Nordmann siktet for vold med døden til følge, er etterlyst i Thailand

En norsk mann i 50-årene, som har erkjent å ha tatt livet av en britisk mann i Thailand, er forsvunnet. Hans forsvarer vet ikke hvor han er.

Amitpal Singh Bajaj

DØD: Amitpal Singh Bajaj døde av skadene han ble påført i basketaket med nordmannen.

Foto: Shutterstock / Scanpix

Nordmannen skulle ha møtt i retten mandag, ifølge TV 2.

Han og briten havnet i et basketak på et hotellrom i Phuket i Thailand. Nordmannen har erkjent at han under basketaket kvalte den britiske mannen i 30-årene, men mener at drapet skjedde i nødverge.

Hendelsen fant sted for nesten tre uker siden på Centara Grand Hotel i den thailandske turistbyen.

Klaget på støy

Ifølge BBC skal britiske Amitpal Singh Bajaj (34) ha reagert på støy fra naborommet og gått for å be nordmannen om å dempe seg fordi hans to år gamle sønn skulle sove.

Bajajs etterlatte har forklart at nordmannen tidlig om morgenen 21. august i år, tok seg inn på rommet deres via balkongen.

Der havnet han i et basketak med briten. Bajajs kone forteller at hun og parets sønn flyktet fra hotellrommet for å hente hjelp.

Briten ble fraktet til sykehus hvor han senere ble erklært død.

Nordmannen ble siktet for kroppsskade med døden til følge og ble løslatt mot kausjon på 60.000 kroner. Siden drapet har han hatt meldeplikt og utreiseforbud. Forrige mandag skulle mannen ha møtt i retten i Phuket for behandling av vilkårene for videre kausjon, men dukket ikke opp.

Rettsmøtet ble derfor utsatt til mandag, men heller ikke denne gangen møtte han i retten.

– Min klient føler seg truet

Mannens norske advokat, Sulman Hussain, ankom Thailand på lørdag. De skulle etter planen møtes i helgen, men Hussain har ikke fått kontakt med mannen de siste to dagene. Han vet ikke hvor den siktede mannen befinner seg.

– Vi hadde avtalt å møtes i Phuket i går og skulle møte opp i retten sammen i dag. Jeg har ikke opplysninger utover det, sier Hussain.

Han sier at mannen har følt seg truet helt siden drapet skjedde.

– Det har vært et massivt mediepress fra utenlandske journalister mot min klient, og han er forhåndsdømt av en hel rekke aviser. Det har gjort at han føler seg utrygg, sier Hussain.

Nordmannen var ifølge TV 2 på en toukers ferie sammen med samboeren sin.

– Tviler på at han klarer å rømme

Thailandsk politi opplyste til lokale medier i forrige uke at de har hatt kontakt med nordmannen. Etterforkningsleder Maj Techin sier til Phuket News at de ikke frykter at mannen vil forsøke å rømme.

– Han vet at han må møte i retten, men han føler seg ikke trygg. Han sier han blir forfulgt av journalister som krenker privatlivet hans, sier Techin til avisen.

Techin sa den gang at de visste at nordmannen fortsatt befant seg i Phuket, og at han ikke kommer seg bort fra øya siden politiet har inndratt passet hans.

SISTE NYTT

Siste nytt