Siktet for drap på ekskjæresten – risikerer livstid

Den 49-årige nordmannen som ble pågrepet av thailandsk politi etter funn av kroppsdeler, har nå blitt siktet for forsettlig drap.

Nordmann pågrepet

Mannen sitter nå i varetekt i Phuket, siktet for å ha drept sin tidligere kjæreste.

Foto: The Phuket News

Nordmannen risikerer nå en maksstraff på livstid i fengsel. Han har sittet fengslet på Phuket i Thailand siden tirsdag, og ble i dag siktet for å ha drept sin ekssamboer Rungnapa Rachsombat (33).

Politiet fant tirsdag levninger fra et menneske i villaen hans på feriestedet Kata i Phuket. DNA-analyser kan avsløre om kroppsdelene er levningene av ekssamboeren hans som har vært savnet siden 2009.

– Jeg vil ikke uttale meg spesifikt om denne saken, men på generelt grunnlag kan jeg si at forsettlig drap har en maksstraff på livstid i fengsel, sier etterforskningsleder i politiet i Phuket, Mr. Nikiton til VG Nett.

Nordmannen erkjenner ikke straffskyld, men har innrømmet at han var involvert i samboerens dødsfall. 49-åringen har forklart at paret kranglet inne i huset, og at kvinnen skal ha slått hodet flere ganger etter å ha ramlet ned trappen. Mannen hevder det hele var et uhell.

Rungnapa Rachsombat

49-åringen har innrømmet å ha vært involvert i drapet på sin ekskjæreste Rungnapa Rachsombat, for om lag tre år siden.

Rundt 30 politimenn stormet nordmannens hus tirsdag kveld, og nordmannen ble kort tid etter pågrepet og mistenkt for drap. Ifølge Phuket News fikk politiet et tips om nordmannen fra Bangkok, ti dager før politirazziaen som fant sted i huset hans.

Politiet fant beinrester oppbevart i plastposer i en søppelbøtte i et baderom i husets kjeller, blant annet underdelen av en menneskekropp ble oppbevart der. Politiet fant også en 9 mm pistol og 58 patroner.

På onsdag gav han en skriftlig innrømmelse til thailandsk politi.

Ifølge VG ble nordmannen i går nektet kausjon, og politiet vil fortsette å be om fengsling av ham til etterforskningen er avsluttet.

Befant seg i retten under politirazzia

Ifølge Phuket News befant nordmannen seg i retten da politiet gjennomførte aksjonen i huset hans.

Han skal være siktet for å ha svindlet en svensk mann for mer enn 800.000 baht, nærmere 150.000 norske kroner.

Den svenske mannen anmeldte forholdet i 2009, og forklarer at han ba nordmannen oppbevare pengene for ham fordi han hadde en safe i villaen sin.

Men da svensken ville ha pengene tilbake, hevdet nordmannen at han ikke hadde dem, og heller aldri hadde mottatt dem. Svensken har imidlertid to vitner som støtter hans versjon av saken.

Nordmann pågrepet

I nordmannens bolig i Phuket fant politiet kroppsdeler i en søppelbøtte under en politirazzia tirsdag kveld. Nordmannen ble pågrepet og har sittet i varetekt siden da. Han har hele veien nektet for å ha drept ekskjæresten, men onsdag formiddag tilsto han å ha vært involvert i drapet.

Foto: The Phuket News

SISTE NYTT

Siste nytt