Norsk skoleelev omkom i ulykke i Kenya

En norsk elev har omkommet og en annen elev er hardt skadet etter en trafikkulykke i Kenya. – En tragisk hendelse for oss alle, sier rektor.

Kvadraturen skolesenter

Kvadraturen skolesenter.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / NRK

En elev ved Kvadraturen skolesenter i Kristiansand har omkommet, og en annen elev er hardt skadd etter en trafikkulykke i Kenya, skriver Vest-Agder fylkeskommune på sine hjemmesider søndag kveld.

Elevene var på skoletur i Kenya i forbindelse med et prosjekt skolen er involvert i. Ulykken skjedde da minibussen de reiste med ble påkjørt av en lastebil.

Kolliderte med lastebil

De tilsammen åtte elevene satt i en minibuss, og ble påkjørt av en lastebil bakfra. De befant seg da i nærheten av byen Kisumu. De andre elevene skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader.

Den omkomne studerte elektrofag, og gikk i 2. klasse på videregående. Rektor ved Kvadraturen, Knut Aasen, sier at han har vært i kontakt med de nærmeste pårørende.

– Vi har fått beskjed om at den skadde eleven ligger i respirator og er hardt skadd. Vi prøver å få kontakt med helsepersonellet der nede for å få vite mer, sier Knut Aasen til NRK.

– Uvirkelig

– Dette var noe som skulle være en flott opplevelse for disse elevene, men det å få det snudd rundt i en tragisk hendelse som dette, er uvirkelig, sier en preget rektor.

– Jeg tenker på de pårørende. Det er en tragisk hendelse for oss alle, sier Aasen.

Elevene skulle til Kenya for å innstallere et solcelleanlegg.

Ambassaden i Kenya er i kontakt med reisefølget og bistår dem. Utenriksdepartementet er koblet inn i saken.

– Vi kan bekrefte at en person har omkommet, og en annen er alvorlig skadd. En gruppe på elleve personer har vært involvert i trafikkulykken på Kisumu, sier pressevakt i UD, Marte Kopstad, til NRK.

Det er nå opprettet en krisetelefon for de pårørende på Kvadratruten skolesenter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt