Norsk skoleelev omkom i ulykke i Kenya

En norsk elev har omkommet og en annen elev er hardt skadet etter en trafikkulykke i Kenya. – En tragisk hendelse for oss alle, sier rektor.

Kvadraturen skolesenter

Kvadraturen skolesenter.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / NRK

En elev ved Kvadraturen skolesenter i Kristiansand har omkommet, og en annen elev er hardt skadd etter en trafikkulykke i Kenya, skriver Vest-Agder fylkeskommune på sine hjemmesider søndag kveld.

Elevene var på skoletur i Kenya i forbindelse med et prosjekt skolen er involvert i. Ulykken skjedde da minibussen de reiste med ble påkjørt av en lastebil.

Kolliderte med lastebil

De tilsammen åtte elevene satt i en minibuss, og ble påkjørt av en lastebil bakfra. De befant seg da i nærheten av byen Kisumu. De andre elevene skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader.

Den omkomne studerte elektrofag, og gikk i 2. klasse på videregående. Rektor ved Kvadraturen, Knut Aasen, sier at han har vært i kontakt med de nærmeste pårørende.

– Vi har fått beskjed om at den skadde eleven ligger i respirator og er hardt skadd. Vi prøver å få kontakt med helsepersonellet der nede for å få vite mer, sier Knut Aasen til NRK.

– Uvirkelig

– Dette var noe som skulle være en flott opplevelse for disse elevene, men det å få det snudd rundt i en tragisk hendelse som dette, er uvirkelig, sier en preget rektor.

– Jeg tenker på de pårørende. Det er en tragisk hendelse for oss alle, sier Aasen.

Elevene skulle til Kenya for å innstallere et solcelleanlegg.

Ambassaden i Kenya er i kontakt med reisefølget og bistår dem. Utenriksdepartementet er koblet inn i saken.

– Vi kan bekrefte at en person har omkommet, og en annen er alvorlig skadd. En gruppe på elleve personer har vært involvert i trafikkulykken på Kisumu, sier pressevakt i UD, Marte Kopstad, til NRK.

Det er nå opprettet en krisetelefon for de pårørende på Kvadratruten skolesenter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT

Siste nytt