NRK Meny
Normal

Nordmann drept i Indonesia

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En norsk statsborger av indonesisk opprinnelse er skutt og drept i Aceh-provinsen i Indonesia, opplyser lokalt politi.

Mannen ble drept mens han sto sammen med venner ved et gatekjøkken, og ble skutt av gjerningsmenn som kjørte forbi i en bil. Han var på besøk i landsbyen der han opprinnelig kom fra.

Den 50 år gamle mannen har bodd i Norge de siste 12 årene. De siste årene har han jobbet som bussjåfør i Stavanger, melder NTB.

Fikk asyl i Norge

Han fikk asyl i Norge etter å ha rømt fra krigshandlinger i provinsen. Det er fortsatt sporadiske voldshendelser i Aceh, selv om kampene mellom myndighetene og separatistbevegelsen sluttet i 2005.

- Vi er kjent med meldingen, og sjekker den. Vi holder kontakten med den norske ambassaden i Indonesia, og regner med å ha mer informasjon i morgen, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet.

Aceh-provinsen ble hardt rammet av tsunamien i Stillehavet i romjula 2004.

To skudd bakfra

Til avisa Jakarta Globe sier den lokale politisjefen at nordmannen ble truffet av to skudd bakfra, trolig fra en AK-47. Drapet skal ha skjedd ved 0.30-tiden lokal tid natt til mandag.

– Vi har funnet patronhylser fra en AK-47, sier Erlin Tang Jaya.
Politisjefen forteller at mannen hadde ankommet landsbyen bare få dager i forveien, men at mannen hadde vært i landet i seks måneder.

Politiet lette mandag etter gjerningsmannen og leter etter motivet for drapet. Nordmannen ble mandag obdusert.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt