Nordmann (30) arrestert i konfliktområde i Tyrkia

En norsk borger er pågrepet i provinsen Diyarbakir der kampene raser mellom kurdiske opprørere og tyrkiske sikkerhetsstyrker.

Diyarbakir i Tyrkia

TYRKIA: En nordmann (30) ble nylig pågrepet i provinsen Diyarbakir, som har vært åstedet for de verste voldshandlingene siden våpenhvilen mellom den kurdiske PKK-geriljaen og regjeringen kollapset i fjor sommer.

Foto: ILYAS AKENGIN / Afp/NTB Scanpix

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at en norsk statsborger nå sitter i varetekt i sørøstlige deler av Tyrkia.

– Den norske ambassaden i Ankara har kontakt med tyrkiske myndigheter, og undersøker saken nærmere nå, sier pressekontakt Ane Haavardsdatter Lunde i UD.

Mannen er født i 1985 og er fra Østlandet. Lunde ønsker ikke å uttale seg om omstendighetene rundt pågripelsen, men sier at nordmannen vil få tilbud om konsulær bistand.

Fredag kveld meldte flere tyrkiske aviser at en nordmann nylig ble pågrepet i Diyarbakir. Ifølge avisen Sabah skal den norsk-kurdiske mannen ha blitt tatt med til avhør etter «å ha opptrådt mistenkelig».

Under avhøret skal politiet ha funnet en lapp på mannen, med en anmodning til kurdiske YPG-styrker som kjemper mot Den islamske staten (IS) i Irak og Syria, om å hjelpe ham.

Diyarbakir, der nordmannen ble arrestert, og flere byer i den kurdiske regionen har vært åstedet for de verste voldshandlingene mellom tyrkiske sikkerhetsstyrker og kurdiske opprørere på flere tiår.

Kampene blusset opp etter at en to og et halvt år gammel våpenhvile kollapset i juli. Den tyrkiske hæren innledet en luftkrig mot opprørerne, men sivile kurdere har også blitt hardt rammet.

Nordmann pågrepet i Tyrkia

SISTE NYTT

Siste nytt