Nord-Korea: Sanksjonene vil bare føre til at vi lykkes raskere

Mandag ble USAs president Donald Trump og Kinas Xi Jinping enige om å «maksimere presset» mot Nord-Korea. Det bekymrer ikke regimet i Pyongyang.

Nord-Koreas leder kim Joung-un

Mens verden fordømmer landet inspiserer Nord-Koreas leder Kim Jong-un kornåkrene i landet. Han mener ingen sanksjoner kommer til å hindre landet i å bli en atommakt.

Foto: KCNA KCNA / Reuters

Før Donald Trump tok til orde for å reformere FN, snakket han med Kinas president Xi Jinping på telefonen om Nord-Koreas missil- og atomvåpenprogram.

– De to lederne forpliktet seg til å maksimere presset mot Nord-Korea gjennom kraftig håndheving av FNs sikkerhetsråds resolusjoner, opplyser Det hvite hus i kveld.

Fordømmelse og sanksjoner

Etter at Nord-Korea gjennomførte sin siste rakett-test over Japan på fredag, samlet FNs sikkerhetsråd seg og enstemmig fordømte landet.

I helgen ble USA og Sør-Korea enige om å stramme ytterlige til og i dag ble også Kina enige med USA om at veien videre går gjennom sanksjoner og press.

Det bekymrer ikke regimet i Pyongyang, som har omtalt de siste FN sanksjonene som «de mest ondsinnede, uetiske og umenneskelige handlingene».

Laster Twitter-innhold

Vil bli atommakt

I dag kom utenriksdepartementet i landet med en ny uttalelse:

– De nye sanksjonene fra USA og deres treller for å legge press på Nord-Korea vil bare øke vår innsats for å lykkes med vår ultimate mål om å bli en atommakt, heter det i en uttalelse som ble videreformidlet på nasjonalt TV mandag.

Nord-Korea mener også at de nye FN-sanksjonene som ble vedtatt 11. september bare vil «utrydde» landets befolkning.

Mange har vært kritiske til virkningen av FNs sanksjonspolitikk og pekt på at veien videre i større grad bør bygge på dialog og samtaler enn sanksjoner og trusler.

Denne uken er det åpning av hovedforsamlingen i FN og Donald Trump skal holde sin første tale i morgen. Der er det knyttet spenning til hva han kommer til å si om den spente situasjonen i Nord-Korea. Et tema som er ventet å dominere uken i New York.

SISTE NYTT

Siste nytt