Nord-Korea truer med «hellig krig»

Nord-Korea føler seg ærekrenket av sin nabo i sør, og truer nå med hevn og «hellig krig».

Koreanske myndigheter og næringslivstopper møtes ved Kumgangfjellet

Koreanske myndigheter og næringslivstopper møtes ved Kumgangfjellet i dag.

Foto: YONHAP / Afp

I forkant av de sjeldne samtalene mellom de to koranske statene har nå en ikke navngitt kilde i den nordkoreanske statsadministrasjonen uttalt at de føler seg støtt at de sørkoreanske militære og deres skittkasting, skriver BBC.

Samtaler

Myndighetene og næringslivsledere fra de to landene skal etter planen i dag møtes for å diskutere et felles turistprosjekt med Kumgangfjellet på grensen mellom de to nabolandene.

Turistområdet har vært drevet av Sør-Korea, men etter at en turist ble skutt og drept av nordkoreanske soldater for tre år siden har området vært stengt.

Forholdet mellom de to koreanske statene har den siste tiden vært på frysepunktet og det har ikke vært noen offisiell kontakt siden Nord-Korea angrep Sør-Korea ved to anledninger i fjor.

Føler seg krenket

Grunnen til de nye krigstruslene er, ifølge nordkoreanske myndigheter, at sørkoreanske militære skal ha støtt moralen og æren til de nordkoreanske soldatene.

Denne krigsretorikken har myndighetene i nord også benyttet seg av tidligere uten at det har vært noe særlig mer enn tomme ord. Blant annet da det kom frem at sørkoreanske soldater brukte bilder av nordkoreanske ledere som blink under trening.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt